Cinepremiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poporul fast-food: un film avertisment dramă Don Anderson (Greg Kinnear), director de marketing al unei reţele de fast-food care a lansat pe piaţă chifteaua gigantică "Big One", e

Poporul fast-food: un film avertisment

dramă

Don Anderson (Greg Kinnear), director de marketing al unei reţele de fast-food care a lansat pe piaţă chifteaua gigantică "Big One", e trimis să investigheze afirmaţiile că în compoziţia acesteia s-ar găsi urme ale.... materiilor fecale ale animalelor sacrificate.

Cercetările întreprinse la abatoarele care furnizează carnea pentru prepararea hamburgerilor înghiţiţi pe nerăsuflate de consumatori vor dezvălui că, dincolo de aparenţele de ordine şi curăţenie, realitatea este alta. Nu numai că modul de preparare lasă de dorit, dar întreg procesul fast-food, de la exploatarea imigranţilor mexicani ilegali care lucrează la abatoare până la angajaţii care servesc clienţii, prezintă serioase deficienţe.

Totul pare o imensă maşinărie care sfarmă implacabil nu numai carne, oase şi zgârciuri, amestecându-le uneori cu ce conţin intestinele vitelor ucise, ci şi destine umane. Povestea se bazează pe bestsellerul cu acelaşi titlu al lui Eric Schlosser.

Întrebarea este de ce a fost nevoie de un film de ficţiune când un documentar ar fi fost mult mai convingător? (R. Căplescu)

Caut, închiriez bărbat

comedie romantică

Genul "chick flicks" pare a pune tot mai mult accentul în ultimul timp pe problemele maternităţii, care capătă un caracter aproape obsedant în cinematografia americană. Faţă de "Un pic însărcinată" sau "Juno", filme pe care le-am văzut recent, "Caut, închiriez bărbat" (Miss Conception) aduce o noutate: nu mai e vorba despre o sarcină întâmplătoare (dusă "en fanfare" la capăt), ci invers, de cvasiimposibilitatea gravidităţii, ceea ce are ca urmare căutarea frenetică a unei soluţii.

Vestea că, deşi este încă tânără, are doar 33 de ani, ceasul ei biologic e pe punctul de a se opri, cu alte cuvinte va deveni infertilă, are efectul unui trăsnet asupra frumoasei Georgina. Visul ei dintotdeauna a fost să aibă un copil, dar iubitul ei Zak nu s-a arătat prea entuziasmat, iar acum ea mai are doar câteva zile la dispoziţie în cursul cărora să fie fecundat ultimul ovul din dotare...

Ajutată de prietena ei cea mai bună, Clem, se angajează într-o căutare frenetică a unui partener disponibil, numai că de fiecare dată cei în cauză sunt fie gay, fie insensibili la farmecele Georginei. Un gen de comedie care cu greu poate fi socotită romantic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite