Cinepremiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hellboy şi Armata de aur Fantastic Benzile desenate au invadat, pur şi simplu, marile ecrane, unul dintre promotorii acestui trend fiind regizorul şi scenaristul de origine mexiană Guillermo

Hellboy şi Armata de aur

Fantastic

Benzile desenate au invadat, pur şi simplu, marile ecrane, unul dintre promotorii acestui trend fiind regizorul şi scenaristul de origine mexiană Guillermo del Toro. În 2004 el realiza un prim film cu un asemenă supererou, „Hellboy” (Fiul Iadului), un demon cu pielea de culoare roşie, coadă lungă şi coarne retezate, care, invocat iniţial pentru a veni în sprijinul lui Hitler, se va alătura forţelor binelui în lupta lor contra creaturilor Infernului.

Doi ani mai târziu, surprindea întreaga lume cinematografică prin evocarea în „Labirintul faunului”, a unei Spanii frenchiste văzute prin ochii unei fetiţe ca fiind populată de fiinţe fabuloase. Acum ne oferă o continuare a lui Hellboy, în confruntare cu un malefic prinţ, care cu ajutorul unei armate de roboţi ameninţă să distrugă întreaga omenire.

Del Toro are meritul de a conferi unei povestiri care, la prima impresie, pare destinată unor retardaţi mintal, o stranie frumuseţe, graţie atât personajelor fantastice izvorâte din imaginaţia sa delirantă, cât şi unor secvenţe amintind de „Războiul Stelelor”.

Max Payne

Fantastic

Popularele jocuri video constituie o sursă de inspiraţie la care cinematografia americană recurge tot mai des. Mark Wahlberg dă viaţă eroului Max Payne, agent al brigăzii anti-tero, a cărui familie a fost asasinată. Pentru a-i pedepsi pe ucigaşi se va aventura în lumea interlopă din New York, unde se va pomeni alături de un killer care caută să răzbune moartea surorii sale. În traiectoria lor vor avea de înfruntat nenumărate pericole, trădări, inamici perfizi, atât din rândurile răufăcătorilor, cât şi ale poliţiei.

Paranoid Park

Dramă

Gus Van Sant îşi continuă investigaţia asupra comportamentului alienat al adolescenţilor americani, începută odată cu „Elephant”, filmul consacrat masacrului de la liceul din Columbine. De data aceasta, în centrul atenţiei este un skater care provoacă involuntar moartea unui supraveghetor de la căile ferate şi care, la sugestia unei prietene, îşi notează  frgmentar, haotic, ceea ce simte în urma acestei experienţe traumatizante. Ceva pare a nu fi în regulă, sugerează Van Sant, cu noua generaţie de peste Ocean. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite