Cinefilii comozi vor acţiune şi comedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinefilii comozi vor acţiune şi comedie
Cinefilii comozi vor acţiune şi comedie

Filmele cu împuşcături sunt cele mai închiriate de orădeni. Media de vârsta a celor care preferă sala de cinema este de circa 25 - 30 de ani.

Orădenii adoră acţiunea, cel puţin în materie de filme. Pe locul doi în topul preferinţelor celor care închiriază dvd-uri  de la centrele de profil din Oradea se află comediile. Reprezentanţii centrelor de închirieri spun că filmele istorice s-ar clasa pe locul trei, între favorite.
Potrivit lui Şerban Pantea, manager  Hollywood Multiplex Oradea, cinefilii care lasă confortul sufrageriei sau dormitorului pentru sala de cinematograf aleg însă comediile, urmate în top de filmele de acţiune şi de cele istorice.
Probleme cu restanţierii
Indiferent de preferinţe, cert este că orădenii sunt mari amatori de filme. Reprezentanţii centrelor de închirieri de DVD-uri spun că, în ultimii patru-cinci ani, activitatea lor a rămas constantă, fără a fi afectată de criză. „Avem clienţi care vin de trei ori pe săptămână şi iau toate apariţiile noi”, povesteşte Anca Molnar, reprezentantă a unui centru de închirieri DVD. Tot ea ne spune că, dintre toate punctele de lucru ale firmei - din Târgu-Mureş, Alba, Timişoara, Cluj-Napoca - doar la Oradea sunt probleme cu restanţierii. „Doar aici sunt cazuri de clienţi care uită să le returneze. Majoritatea sunt studenţi străini”, observă Molnar. 
Nu se poate vorbi despre un sezon optim pentru închirieri filme însă, cum cei din domeniu au remarcat că cei mai mulţi dintre clienţi sunt bărbaţi, perioada campioantelor de fotbal este una grea pentru centrele specia-lizate.
Din comoditate
Magda Costea, reprezentanta unui centru de închirieri, crede că orădenii aleg să vizioneze filmele acasă şi pentru calitatea DVD-urilor, dar şi pentru faptul că DVD-ul apare de multe ori imediat după ce fimul respectiv rulează în cinematograful orădean. „Personal, prefer să mă uit acasă la noile apariţii. Este mai comod, nu mă deranjează vecinii care ronţăie chipsuri sau popcorn. Stau cum vreau, şi e şi mai ieftin”, spune Kovacs Bianca, o studentă de 24 ani.
Pe de altă parte, managerul Hollywood Multiplex consideră că experienţa oferită de sala de cinema este inegalabilă. „Nu se compară cele două experienţe. La cinema savurezi altfel o comedie”, crede Şerban Pantea.
Banii vorbesc
Din punct de vedere pecuniar, balanţa înclină în favoarea centrelor de închirieri DVD.  Pentru 24 de ore, un DVD costă 3 lei, iar la trei închirieri, a patra e gratuită.
La un alt centru închirierea unui DVD pentru cinci zile costă 5 lei, la două închiriate, al treilea fiind gratis. Clienţii centrelor sunt de toate categoriile, de la profesori universitari la muncitori, de la elevi la persoane de  40 de ani. În schimb, media de vârstă a celor care frecventează cinematograful este, conform lui Şerban Pantea, de circa 25 – 30 de ani.  La cinema biletul costă 8,5 lei pentru elevi şi studenţi, pe baza unui act doveditor. În week-end, preţul unui bilet este 13,8 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite