Cinci staţii noi de metrou, peste trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în 2010 vor fi gata tronsoanele dintre 1 mai - Laromet şi Nicolae Grigorescu - Linia de Centură, a anunţat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban (foto). În prezent, se

Până în 2010 vor fi gata tronsoanele dintre 1 mai - Laromet şi Nicolae Grigorescu - Linia de Centură, a anunţat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban (foto). În prezent, se lucrează, însă nu cu prea mult spor. "Nu se lucrează aşa cum aş fi vrut. Pe tronsonul Gara de Nord - Laromet trebuie schimbată soluţia de lucru, pentru că e puţin cam periculoasă pentru structura de rezistenţă a clădirilor din zonă", este de părere Orban. El a precizat că în următorii şase ani ar putea fi gata şi tronsonul Piaţa Universităţii - Drumul Taberei, în care se vor investi 490.000.000 de euro.

Metroul, în administrarea Primăriei Capitalei?

Disputele politice dintre PNL şi PD îşi pun amprenta şi pe procesul de preluare a metroului de către municipalitate. "Până acum nu am avut discuţii cu Primăria Capitalei pe această temă, chiar dacă eu susţin trecerea metroului la Capitală pe motiv că subvenţionarea metroului nu trebuie susţinută de toţi românii", a explicat Ludovic Orban. În replică, primarul general Adriean Videanu a spus că i-a trimis ministrului Orban o agendă de discuţii pe această temă. "Nu am primit niciun răspuns pentru o eventuală negociere", conchide edilul-şef. Până la începerea negocierilor dintre cei doi situaţia rămâne ca în… tren.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite