Cinci capricii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu ai văzut încă ultimul film al Sofiei Coppola, Marie Antoinette, dă fuga la cinema, rulează de luni până joi la Cinema Patria şi de vineri până sâmbătă la Gloria. Dacă l-ai

Dacă nu ai văzut încă ultimul film al Sofiei Coppola, Marie Antoinette, dă fuga la cinema, rulează de luni până joi la Cinema Patria şi de vineri până sâmbătă la Gloria. Dacă l-ai văzut deja şi febra Marie Antoinette te-a cuprins, nu-ţi reprima poftele, nebunia i-a ajuns şi pe cei mai tari designeri, aşa că iată cinci extravaganţe pe care ţi le poţi îngădui.

1. Ieşi în grădină sau în parc şi lasă-te captivată de una dintre biografiile ei. În romanul Le Chevalier de Maison-Rouge din 1845, scris de Alexandre Dumas, Marie Antoinette apare ca un personaj plin de blândeţe, care îşi duce cu demnitate şi graţie povara captivităţii. Şi câteva romane moderne s-au inspirat din viaţa reginei. Printre cele mai populare, The Secret Diary of Marie Antoinette şi Trianon, romanul Elenei Maria Vidal, o interpretare catolică a timpurilor de la Versailles. Cel mai bine primit a fost însă romanul francezului Chantal Thomas, Les Adieux á la Reine, o biografie destul de corectă a ultimelor trei zile ale Mariei Antoinette la Curtea de la Versailles. Pentru a merge însă direct la sursa filmului, poţi alege biografia Antoniei Fraser, Marie Antoinette.

2. Caută pe la prietene Vogue-ul din septembrie 2006, o ediţie dedicată contribuţiilor pe care Marie Antoinette le-a adus în moda vremii. Ea este cea care a făcut populară coafura pouf, o coafură aristocrată înaltă, cu bucle elaborate, tapetate cu pudră şi împodobite cu panglici, pene şi alte minunăţii. Contrar obiceiurilor vremii, Marie Antoinette îşi încuraja designerii să păstreze şi ceilalţi clienţi în timp ce lucrau pentru ea, pentru ca ideile şi creativitatea lor să se desfăşoare liber.

3. Intră, dacă eşti la Paris sau la Berlin, în salonul expoziţional Peugeot, unde vedeta expoziţiei Extravaganz este o superbă machetă 1007 "Toile de Jouy", cu caroseria şi scaunele de epocă tapiţate în stil Jouy, iar ferestrele decorate şic în scene de bal. Dacă nici francezii nu se pricep la design de vitrine, atunci cine? Ne întrebăm cum le-a venit ideea…

4. Cumpără-ţi unul dintre ultimele modele Nokia din Colecţia L Amour! Designul este pliabil, şic, extrem de rafinat, cu accente inspirate de ultimele tendinţe din modă.

5. Dă-te bine pe lângă delfin şi ia-l cu tine la magazinul La Strada Deco de pe Str. Batiştei. O să te topeşti de dragul ultimei lor achiziţii, o Consolă Labarere din Colecţia Marie Antoinette, Meubles de Navarre, din 1870. Noptiera este din lemn masiv, are două sertare şi costă 7.500 de RON! Asta da extravaganţă. Dar "this, Madame, is Versailles!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite