Chiuariu cere oficial revocarea lui Doru Ţuluş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, a trimis ieri preşedintelui României, Traian Băsescu, cererea de revocare din funcţie a procurorului-şef al Secţiei a II-a din cadrul DNA, Doru Ţuluş.

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, a trimis ieri preşedintelui României, Traian Băsescu, cererea de revocare din funcţie a procurorului-şef al Secţiei a II-a din cadrul DNA, Doru Ţuluş. Chiuariu reclamă exercitarea necorespunzătoare de către Ţuluş a atribuţiilor manageriale.

Ministrul susţine că, sub îndrumarea directă a lui Doru Ţuluş, "activitatea Secţiei a II-a a devenit una dominată de arbitrariu şi abuz". Tudor Chiuariu arată în cererea adresată preşedintelui Băsescu că raportul CSM a identificat zeci de plângeri referitoare la privatizări dubioase, fraudă şi corupţie în sistemul bancar, spălare de bani şi evaziune fiscală de milioane de euro, retrocedări presupus ilegale, care stau uitate ani de zile sau sunt plimbate între diferitele servicii.

Chiuariu aminteşte că Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ această cerere de revocare, dar fără a motiva această decizie. El a mai adăugat că votul CSM vine în contradicţie cu adoptarea în unanimitate a raportului de control. Tudor Chiuariu susţine că activitatea Secţiei a II-a a DNA se desfăşoară în condiţii care sfidează toate normele de procedură.

"Independenţa procurorului de caz este facultativă, poliţiştii pot face orice act în locul procurorului, aducerea la cunoştinţă a învinuirii se poate face prin telefon, iar comunicarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale către persoanele cercetate este opţională", a explicat ministrul justiţiei. Chiuariu arată că s-a creat suspiciunea că DNA lucrează la comandă după ce au existat întârzieri "suspecte" în cercetarea unor politicieni sau oameni de afaceri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite