Chiuariu asigură că nu se activează clauza de salvgardare pe justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, susţine că proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate va intra în dezbaterea comisiilor reunite, cel mai probabil în

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, susţine că proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate va intra în dezbaterea comisiilor reunite, cel mai probabil în această săptămână. Chiuariu respinge astfel speculaţiile făcute pe marginea acestui act normativ, adăugând că nu există un termen-limită fixat de UE pentru adoptarea legii ANI. Ministrul a subliniat faptul că a formulat "mai multe observaţii care au drept scop îmbunătăţirea variantei deja existente a guvernului şi respectarea cerinţelor Comisiei Europene pentru consolidarea reformelor din justiţie şi a luptei împotriva corupţiei". Cele mai importante observaţii propuse de Ministerul Justiţiei sunt cele referitoare la confiscarea averilor dobândite ilicit, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei. Tudor Chiuariu susţine că nu există pericolul activării clauzei de salvgardare pe domeniul justiţie.

Fără schimbări de dragul schimbării

Pe de altă parte, ministrul justiţiei a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, ocazie cu care l-a asigurat pe comisarul european de continuitatea acţiunilor privind reforma justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei. "Nu am stabilit niciun termen-limită. Adoptarea legii ANI reprezintă o prioritate. Am convenit de principiu să depunem toate eforturile pentru adoptarea ANI până la mijlocul lunii mai şi comisarul Frattini s-a declarat mulţumit de acest obiectiv", a declarat Chiuariu. Declaraţiile politicienilor din ultima perioadă cu privire la intenţiile de înlocuire a şefului DNA, Daniel Morar, şi a procurorului general Laura Kovesi au fost infirmate de Chiuariu, care i-a transmis lui Frattini că nu va face "nicio schimbare doar de dragul schimbării".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite