Chirurgul Răzvan Trancă, victima victimei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există nici o probă clară împotriva medicului privind acuzaţia de viol Chirurgul de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", Răzvan Trancă, acuzat că ar fi violat-o pe minora Andreea

Nu există nici o probă clară împotriva medicului privind acuzaţia de viol

Chirurgul de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", Răzvan Trancă, acuzat că ar fi violat-o pe minora Andreea Mocanu şi ar fi aruncat-o de la etajul şase la care se află apartamentul din Calea Moşilor, va afla astăzi dacă va fi eliberat de Curtea de Apel Bucureşti.

Dosarul medicului Trancă a ridicat încă de la început serioase semne de întrebare. În primul rând, magistraţii Tribunalului Bucureşti au refuzat de două ori să elibereze mandat de arestare pe numele chirurgului, lucru inadmisibil în cazul unor acuzaţii veridice de viol şi tentativă de omor. Mai mult, nici Andreea Mocanu şi nici medicul nu prezentau urme de violenţă pe corp, iar din apartamentul chirurgului nu s-a auzit niciun strigăt de ajutor. Luând în calcul chiar şi varianta că fetei i-a fost frică să se opună, e totuşi greu de crezut că nu i s-ar fi rupt nicio unghie şi că ar fi aşteptat liniştită ca medicul să-şi termine "nebunia". Şi apoi de ce ar fi aruncat-o Trancă pe fereastră? Astfel că ipoteza că fata ar fi putut aluneca rămâne una încă valabilă, atât timp cât instanţa l-a lăsat liber pe medic. El susţine că au făcut dragoste, ea că a fost forţată să facă sex.

Tribunalul Bucureşti a decis miercuri că medicul, învinuit de tentativă de omor calificat şi viol, poate fi cercetat în stare de libertate. Procurorii au cerut arestarea, după ce au adus mai multe documente prin care se arată că Trancă încearcă să zădărnicească adevărul prin influenţarea martorilor ori prin alterarea sau sustragerea probelor prin intermediul soţiei, Mariana Trancă. Unul din martorii propuşi în apărare, medicul primar de chirurgie pediatrică Felix Negoiţescu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a confirmat anchetatorilor varianta lansată de colegul său şi a explicat că avea cunoştinţă de o idilă între Trancă şi Andreea Mocanu. Anchetatorii l-au supus pe Negoiţescu la testul cu detectorul de minciuni pentru a vedea dacă declaraţiile acestuia sunt adevărate, iar rezultatele au relevat fapul că martorul a avut "o reacţie simulată la poligraf". Mai exact, colegul lui Trancă a picat cu brio testul cu poligraf. Medicul Negoiţescu nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. Procurorii mai susţin că există date potrivit cărora Trancă ar fi exercitat presiuni asupra minorei.

Soţia a încercat
influenţarea Andreei

Din dosarul de urmărire penală reiese că, imediat după ce tânăra a fost împinsă, medicul nu a sunat la ambulanţă, cum era normal, ci la soţia sa, care a încercat să o influenţeze pe Andreea Mocanu, căzută jos, până a venit ambulanţa. Dată jos din maşina Salvării de poliţiştii de la Secţia 8, Mariana Trancă nu s-a lăsat şi s-a deplasat la spital încercând să o determine pe minoră să dea declaraţii din care să reiasă că a căzut şi nu că a fost aruncată.

Medicul a aruncat
apă de la balcon când
au venit anchetatorii

Dosarul medicului Răzvan Trancă are aproape 600 de file: declaraţii şi expertize. Au fost audiaţi ca martori medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", dar şi colegii de salon ai Andreei Mocanu, care au confirmat că aceasta avea coşmaruri noaptea. Parchetul mai cere timp pentru efectuarea unor expertize medico-legale, obţinerea unor înscrisuri, audieri de martori şi alte acte procedurale. Anchetatorii susţin că firea violentă a medicului Trancă este descrisă chiar de soţia sa, în cele două cereri de divorţ şi în certificatele medico-legale anexate, dar şi de unul din colegii de serviciu care susţine că a fost agresat de acesta. Anchetatorii reamintesc judecătorilor că Trancă, în încercarea de a ascunde probe, până au venit poliţiştii, a strâns şi mutat hainele victimei din dormitor, punându-le pe fotoliul din hol, dar a uitat chiloţii care au fost găsiţi smulşi şi aruncaţi în colţ. Ei au mai arătat că medicul s-a opus efectuării cercetării la faţa locului şi a aruncat cu apă de la balcon peste anchetatorii care veniseră la faţa locului. De partea cealaltă, Trancă susţine că avea o relaţie de dragoste cu Andreea Mocanu de peste trei luni, sponsorizând-o în mai multe rânduri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite