Chirurgul Răzvan Trancă, eliberat de tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Răzvan Trancă poate fi cercetat în libertate! Aceasta este decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti care, ieri, au respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de

Medicul Răzvan Trancă poate fi cercetat în libertate! Aceasta este decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti care, ieri, au respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare pe numele chirurgului de la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", care a şocat lumea medicală şi nu numai după ce a fost acuzat că a aruncat o minoră de la etajul 6.

Andreea Mocanu, presupusa vic-timă a medicului Trancă, a declarat public că a fost violată şi aruncată pe fereastra apartamentului din Calea Moşilor de acesta. Săltat în noaptea de 15 spre 16 februarie, după ce mascaţii au fost nevoiţi să-i spargă uşa, Răzvan Trancă a fost iniţial acuzat de tentativă de omor. Ajuns la Tribunal, medicul a fost la un pas de a fi cercetat în libertate, chiar dacă acuzaţia care i se aducea face parte din cele cu un grad înalt de periculozitate. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis însă arestarea chirurgului pentru 15 zile. Între timp, Trancă a fost pus oficial sub învinuire şi pentru viol, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare până la 18 ani. Pentru acuzaţiile de viol şi tentativă de omor dovedite cu probe certe e greu de presupus măcar că un acuzat ar putea fi cercetat în libertate.

Medicul "îndrăgostit" acuză fata de denunţ calomnios

Audiat de anchetatori, Trancă a ţesut un scenariu demn de telenovele. Medicul a precizat că nici nu poate fi vorba de viol, ci de o poveste de dragoste mai veche cu Andreea, cu care tocmai petrecuse Ziua Îndrăgostiţilor, cu şampanie şi cuvinte drăgăstoase. Povestea continuă. Andreea a alunecat de la etaj, adică "un accident nefericit". De partea cealaltă, minora se declară şocată de declaraţiile medicului Trancă, la care, conform fetei, ajunsese doar pentru a-i schimba un pansament. Ea îl vrea la închisoare. El se declară încă îndrăgostit de ea. Avocata lui Trancă nu se lasă. O va reclama pe Andreea pentru denunţ calomnios. Alice Drăghici, avocata medicului, a declarat că Răzvan Trancă o "sponsoriza" deseori pe minora cu care se întâlnise în afara cabinetului medical "de peste 20 de ori".

Apărătorul o acuză pe Andreea Mocanu chiar că ar fi labilă psihic, însă, într-un fel, îi înţelege comportamentul. O fată de nici 18 ani, care ar avea absenţe cu carul la şcoală, nu ar putea justifica în faţa părinţilor prezenţa în casa unui bărbat de 45 de ani. Astfel că, varianta violului a fost mai la îndemână, crede avocata. La Tribunal l-a susţinut ieri pe Răzvan Trancă şi soţia sa, Mariana Trancă, cea care şi-a retras cererea de divorţ imediat după ce medicul a fost arestat. Mandatul de arestare pe numele chirurgului expiră mâine. Ultimul cuvânt îl va avea însă Curtea de Apel, întrucât procurorii au declarat recurs la decizia Tribunalului de a-l cerceta în libertate pe Trancă. În două săptămâni de la producerea dramei, lucrurile sunt încă învăluite în mister, iar Răzvan Trancă aproape liber.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite