Chiriile la două camere, scădere de 40% faţă de septembrie 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertă în creştere şi preţuri solicitate în scădere. Acestea sunt caracteristicile lunii septembrie pe segmentul locuinţelor oferite spre închiriere în Bucureşti.


Citiţi şi

Oradea, cele mai mari ieftiniri ale chiriilor

În luna septembrie, preţul de închiriere pentru apartamentele din Bucureşti a scăzut cu procente cuprinse între 2% şi 10%, potrivit datelor centralizate de AnunţuriParticulari.ro. În acelaşi timp, numărul de oferte nou apărute a crescut semnificativ, cu valori diferite pentru fiecare tip de apartament, dar cu cel puţin o treime faţă de luna precedentă.

400 de euro, chiria medie la două camere

Raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut însă, scăderile sunt spectaculoase. Cea mai mare diminuare procentuală a fost înregistrată la chiriile solicitate de proprietarii apartamentelor vechi cu două camere. Astfel, valorile au ajuns aproape la jumătate din sumele solicitate în aceeaşi perioadă a anului trecut, când preţurile  erau mai mari cu aproximativ 40%. O asemenea locuinţă se închiriază astăzi, în medie, cu 400 de euro, faţă de 592 de euro în septembrie 2008.
 Din punct de vedere valoric, cea mai mare scădere a apărut la apartamentele vechi cu trei camere. O astfel de locuinţă putea fi închiriată anul trecut cu 873 de euro. Astăzi, chiria solicitată medie este de 540 de euro.
Şi la garsoniere au scăzut chiriile, de la 392 de euro în septembrie 2008, la 290 de euro în prezent.

Oferta de garsoniere, dublă faţă de august

În luna septembrie  au apărut pe piaţă, în total, 3600 de apartamente destinate închirierii.  Numărul de garsoniere aproape s-a dublat faţă de luna precedentă, oferta fiind cu 45% mai bogată.  Au apărut cu 32% mai multe apartamente de două camere faţă de august, cu 31% mai multe apartamente de trei camere si cu 33% mai multe de patru camere.Raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, oferta de apartamente a crescut cu 27%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite