Chirac l-ar putea înlocui pe Villepin cu Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a fost acuzat că deţine conturi secrete în străinătate, prin intermediul companiei financiare Clearstream din Luxembourg. De altfel, Sarkozy va fi audiat săptămâna aceasta de cei care


Acesta a fost acuzat că deţine conturi secrete în străinătate, prin intermediul companiei financiare Clearstream din Luxembourg. De altfel, Sarkozy va fi audiat săptămâna aceasta de cei care anchetează această afacere. "Le Journal du Dimanche" scria chiar că există un "pact Chirac-Sarkozy" încheiat vineri, în cursul lungii întrevederi dintre preşedinte şi cel care urmăreşte să devină succesorul său în 2007. Unii politicieni francezi sunt de părere că Sarkozy îşi oferă subtil serviciile, cunoscându-l cât este de abil şi ambiţios. O apropiată a preşedintelui UMP, Nadine Morano, a pledat deschis pentru ca Nicolas Sarkozy să preia funcţia de premier. El poate salva sfârşitul mandatului de cinci ani al lui Chirac, a declarat Morano pentru "Le Parisien". În schimb, ministrul delegat Christian Estrosi, şi el un apropiat al Ministerului de Interne, apreciază că speculaţiile privind nominalizarea lui Sarkozy ca premier sunt "intoxicări".

Când doi se ceartă, al treilea câştigă...
Între timp, socialista Segolene Royal îşi continuă ascensiunea în sondaje. Potrivit unui studiu publicat duminică, ea este considerată de 50 la sută din simpatizanţii Partidului Socialist ca fiind "cel mai bun candidat" pentru alegerile prezidenţiale. Socialiştii îi cer şi ei preşedintelui francez să recurgă la o remaniere. Royal îi domină pe fostul premier Lionel Jospin, pe foştii miniştri Jack Lang, Bernard Kouchner, Dominique Strauss-Kahn, Laurent Fabius şi pe partenerul său de viaţă, Francois Hollande, secretar al partidului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite