Chirac si Schroeder deplang moartea Fratelui Roger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea violenta a Fratelui Roger, promotor al pacii si dialogului, nu a fost deplansa doar de fetele bisericesti, ci a suscitat numeroase reactii si in lumea politica. Pentru Jacques Chirac, Fratele

Moartea violenta a Fratelui Roger, promotor al pacii si dialogului, nu a fost deplansa doar de fetele bisericesti, ci a suscitat numeroase reactii si in lumea politica. Pentru Jacques Chirac, Fratele Roger "va ramane pentru toti, si mai ales pentru tineri, ca unul dintre slujitorii dintre cei mai remarcabili ai unor valori precum respectul si toleranta care stau la baza comunitatilor umane". Cancelarul german Gerhard Schroeder, de confesiune protestanta, a salutat in persoana Fratelui Roger pe "una dintre marile personalitati religioase semnificative pentru epoca actuala". Vaclav Havel, fostul presedinte ceh l-a numit pe fondatorul comunitatii ecumenice din Taize drept "pilonul spiritual al Europei care se uneste".
Funeraliile vor avea loc pe 23 august la Taize
Funeraliile Fratelui Roger, fondatorul comunitatii ecumenice din Taize, vor avea loc in ziua de 23 august. Corpul neinsufletit al Fratelui Roger a fost expus, ieri dupa-amiaza, in Biserica Reconcilierii si va fi inmormantat in cimitirul din localitate. Un important dispozitiv de forte de ordine va fi desfasurat cu aceasta ocazie, autoritatile asteptandu-se la un aflux impresionant de oameni care vor dori sa-i aduca un ultim omagiu Fratelui Roger.
Oana din Iasi a vorbit cu Luminita inaintea asasinatului
O romanca pe nume Oana, in varsta de 21 de ani, care s-a aflat la Taize cand s-a intamplat nenorocirea, a declarat presei franceze: "Vin din aceeasi localitate cu Luminita. O cunosteam de doi ani, era retrasa si avea tot timpul un aer trist. Venea regulat la rugaciunile organizate la Taize. Am vorbit cu ea inainte sa comita crima si mi-a spus ca isi pierduse portofelul. Regret acum ca nu am stat mai mult de vorba cu ea. In momentul cand l-a atacat pe Fratele Roger cu cutitul parca am vazut Diavolul". La Iasi, simpatizantii "Miscarii Taize" sunt reuniti intr-un grup de rugaciune din care fac parte in mod permanent aproape 20 de persoane, insa nimeni nu o cunoaste pe Luminita. Toti cei care merg frecvent sa se roage la Taize sustin ca nu au auzit niciodata de Luminita Solcan si ca este foarte posibil ca ea sa se fi alaturat grupului tocmai pentru a comite aceasta cutremuratoare fapta. O vecina a Luminitei Solcan sustine ca aceasta "era ciudata, radea tot timpul si spunea ca cei de la Taize o urmaresc si vor sa-i faca rau".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite