Chioşcurile şcolare, în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din chioşcurile din curţile şcolilor orădene au fost deja închise, iar restul mai au pe rafturi doar creioane, pixuri, fructe, apă plata şi produse de patiserie, ca urmare a legii privind interzicerea comercializării alimentelor nesănătoase în incinta unităţilor şcolare.

Patronii chioşcurilor din şcoli sunt extrem de supăraţi. „Nu este corect ca noi, cei care am avut o mică afacere, un chioşc în curtea unei şcoli, să avem o grămada de interdicţii, în timp ce la chioşcul de lângă şcoală se poate vinde orice. Mult nu o să rezistăm. O să închidem”, susţine I.T, întreprinzătorul care are un chioşc în curtea Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea.

Nesănătos, dar bun

Singurii care salută decizia Ministerului Sănătăţii sunt cei care au magazine alimentare sau plăcintării în apropierea şcolilor. Acestea au cunoscut o creştere substanţială a încasărilor.

„De când se aplică această prevedere de interzicere a alimentelor nesănătoase în şcoli trebuie să recunosc că încasările noatre au crescut. Copiii tot ce vor ei cumpără. Dacă nu sunt lăsaţi să vină în pauză îşi cumpără înainte de a intra pe poartă”, recunoaşte vânzătoarea de la un ABC din vecinătatea Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”.

Spusele ei sunt confirmate chiar de către elevi. „În general îmi pune mama sandvici, iar, dacă nu, trec strada şi îmi iau un hamburger”, spune Cristian Scurt, elev la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi”.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite