Chinez bolnav de malarie, pe şantierul Palas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un muncitor chinez bolnav de malarie s-a internat vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde se află sub tratament. Acesta face parte dintr-un grup de aproape 100 de muncitori aduşi

Un muncitor chinez bolnav de malarie s-a internat vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde se află sub tratament. Acesta face parte dintr-un grup de aproape 100 de muncitori aduşi pentru a lucra la complexul imobiliar Palas, din centrul Iaşiului.

"Pacientul, de 37 de ani, este în afara oricărui pericol. Acum se simte mai bine, faţă de acum două zile, când a fost adus la noi în stare gravă", afirmă medicul Carmen Manciuc, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Iaşi spun că vor face verificări pe şantier, pentru a se asigura că nu există şi alte cazuri de malarie.

"Excludem ipoteza unei epidemii, deoarece bărbatul a venit infestat din China, iar boala se transmite doar prin înţepătura unei specii de ţânţari. Aceştia poartă paraziţii care provoacă infecţia", a explicat Marius Voicescu, purtător de cuvânt la ASP Iaşi.

Cum se manifestă malaria

Boala, întâlnită în special în zonele tropicale şi subtropicale, se manifestă prin febră puternică şi anemie pronunţată. Netratată corespunzător, afecţiunea poate duce la moartea pacientului.

Ultimul caz de malarie tratat la Iaşi a fost înregistrat în urmă cu trei ani, când un turist din India s-a internat la Infecţioase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite