China a lansat “Twitter-ul Rosu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile Republicii Populare Chineze au lansat Twitterul chinezesc, denumit în mod formal “Red Microblog”.

Copia ocală a platformei de comunicare Twitte a fost creată de departamentul de propagandă a oraşului Chongqing şi arată identic cu originalul, doar că foloseşte roşul drept culoare dominantă şi are ca rol promovarea spiritului revoluţionar, potrivit The Telegraph.

Secretarul de partid din Chongqing, Bo Xilai, este primul utilizator, iar primul său mesaj a fost unul de laudă a învăţăturilor fondatorului Chinei comuniste, Mao Zedong: "Imi plac mult vorbele lui Chairman Mao: 'Lumea e a noastră; ar trebui să lucrăm împreună'."

Chinezii pot găsi şi alte mesaje de pe pagina principală: "Munceşte mult, fii onest şi tratează-i bine pe ceilalţi", "Nu există niciun cer mai mare decât palma, niciun drum mai lung decât picioarele, niciun munte mai mare decât de oamenii, nicio mare mai mare decât inima".

Construirea site-ului a venit în urma unui apel lansat de şeful propagandei de la Beijing, Li Changchun, care a cerut tuturor municipalităţilor să adopte tehnologiile Web 2.0.

Bo Xilai a început o campanie prin care să facă oraşul Chongqing "roşu" încă de când a devenit secretar de partid, acum trei ani. El le-a cerut locuitorilor să cânte melodii din epoca revoluţionară a Chinei, să citească literatura clasică şi să spună poveşti despre preşedintele Mao Zedong.

Vezi aici Twitter-ul Roşu!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite