Chelu :„Sunt oltean, n-am să fac puşcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Cătălin Chelu, arestat după ce ar fi încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat de la Interne Dan Fătuloiu, a dat şpaga din fondul de salarii de la SC Altur SA Slatina.

DNA a decis în rechizitoriul din dosarul „Mită la Interne", prin care oamenii de afaceri Cătălin Chelu, Ştefan Badea-Niţache, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu au fost trimişi în judecată pentru corupţie, separarea altor trei dosare penale. În cazul banilor însuşiţi de la Altur - societate care se ocupă cu producerea de piese auto - ancheta a fost declinată la Parchetul Tribunalului Olt. DNA susţine că în acest caz sunt indicii privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Utilizare de informaţii privilegiate

Un alt dosar a fost declinat la DIICOT şi se referă la provenienţa documentelor găsite în ziua flagrantului, la 19 noiembrie 2010, în maşinile aduse de Chelu în parcarea Ministerului de Interne. Procurorii au descoperit mai multe înscrisuri referitoare la firme la care Chelu deţine acţiuni. DIICOT trebuie să efectueze cercetări pentru utilizare de informaţii privilegiate în vederea dobândirii sau înstrăinării de acţiuni.

Interceptări

Cel de-al treilea dosar, separat din dosarul „Mită la Interne", are ca obiect posibile infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare, principalul acuzat fiind Antonel Bunu. Dosarul „Mită la MAI" are şase volume de interceptări şi declaraţii. Omul de afaceri Cătălin Chelu se laudă în discuţiile cu chestorul Dan Fătuloiu că era sigur că va scăpa de dosarele penale cu doar 150.000 de euro. „Eu, cu o sută, ascultă-mă. Eu cu o sută cincizeci de mii mă rezolv unde trimiţi tu astea acum. Nu-i nicio problemă! Da, după-aia...crede-mă că sunt oltean, n-am să fac niciun an de puşcărie. Nimic n-am să fac, nicio zi de puşcărie", spunea Chelu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite