“Cheltuielile de întreţinere le înghit italienilor 40% din venituri”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Peninsulă scriu despre manifestaţia organizată ieri de către Partito Democratico (PD) la Roma. O altă temă de actualitate dezbătută de cotidienele italiene este cea a protestelor din învăţământ, precum şi a scandalului sexual în care a fost implicat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

“PD Day. Italia este mai bună decât conducătorii ei”, titrează pe prima pagină cotidianul “La Stampa”. La manifestiaţia organizată de PD, care a avut loc ieri la Roma, la Circo Massimo, Walter Veltroni, liderul partidului, a afirmat că cele mai importante obiective sunt lupta  împotriva guvernului Berlusconi şi crearea unei noi Italii. Potrivit organizatorilor, mitingul a reunit peste două milioane de simpatizanţi, în timp ce autorităţile susţin că au fost 250.000

“Universitate. Afacerea absolvenţilor înainte de termen”
, scrie cotidianul “Corriere della Sera”. Absolvenţii înainte de termen sunt acei studenţi extraordinari care reuşesc să termine facultatea într-un timp mult mai scurt decât cel prevăzut de programele didactice. În Italia, numărul acestora a crescut cu 57%, între anii 2006 şi 2007. Acum sunt 11.874, respctiv 6,83% din totalul studenţilor din Peninsulă.

“FMI îl graţiază pe Strauss-Kahn”
, anunţă tot “Corriere della Sera”. Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, nu a mai fost demis, în urma scandalului sexual în care a fost implicat cu câteva săptămâni în urmă. Conducerea FMI a decis că nu a fost vorba de niciun abuz de putere şi nici de vreun favoritism, în timpul scurtei relaţii pe care directorul FMI a avut-o cu Piroska Nagy, o fostă angajată a aceleiaşi organizaţii internaţionale.
http://

“Prostituatele din Genova: prostituţia nu este un delict”, scrie cotidianul “La Repubblica”. Prostituatele din Genova au organizat ieri un marş de protest pentru a reaminti lumii întregi că prostituţia nu este un delict şi că cei care le sunt clienţi nu sunt criminali. Prostituatele genoveze, purtând măşti şi cu umbreluţe roşii, au împărţit trecătorilor pliante într-o piaţă centrală din Genova.

“Cheltuielile de întreţinere le înghit italienilor 40% din venituri”, titrează cotidianul “Il Messagero”. Italienii merg din ce în ce mai puţin la restaurant, îşi cumpără mai puţine haine şi economisesc banii pentru distracţie. Chiria şi facturile costă din ce mai mult, iar sfârşitul de lună a devenit o dată fatidică. În ultimii treizeci de ani, cheltuielile italienilor au crescut de la 24,7%, la 40%, în prezent,

“Corpurile neînsufleţite ale aviatorior morţi au ajuns la Brindisi”
, anunţă cotidianul “Gazzetta del Mezzogiorno”. La Brindisi se va desfăşura astăzi slujba de înmormântare pentru şapte dintre cei opt aviatori  morţi pe data de 23 octombrie, într-un accident de elicopter în Franţa. La ceremonie va lua parte şi ministrul italian al  Apărării, Ignazio La Russa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite