Cheltuielile bugetare cresc cu 461 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La rectificarea bugetului, se vor suplimenta fonduri pentru 12 ordonatori de credite şi se vor reduce pentru cinci instituţii. Deficitul bugetului de stat va fi mai mic cu 785,6 milioane de

La rectificarea bugetului, se vor suplimenta fonduri pentru 12 ordonatori de credite şi se vor reduce pentru cinci instituţii. Deficitul bugetului de stat va fi mai mic cu 785,6 milioane de lei.

Majorări de fonduri se vor putea opera şi în cazul unor instituţii care realizează venituri proprii. În proiectul citat sunt amintite, la acest capitol, Ministerul Dezvoltării şi Locuinţelor (majorare de 12,7 mil. lei), Ministerul Apărării (+ 23 mil. lei), Ministerul Internelor (+ 58,5 mil. lei).

Reducerile de fonduri sunt prevăzute, în proiectul de ordonanţă citat, pentru bugetele următoarelor instituţii: Ministerul Apărării (-250 mil. lei), Ministerul Mediului (-108,8 mil. lei), Ministerul Transporturilor (-202,7 mil. lei), Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (-75 mil. lei) şi Ministerul Economiei şi Finanţelor (-220 mil. lei).

Prin viitoarea ordonanţă de rectificare a bugetului se vor aproba şi unele redistribuiri de fonduri. Cele mai multe referiri în acest sens arată o reorganizare a fondurilor la nivelul Ministerului Dezvoltării şi Locuinţelor. Majorări substanţiale sunt prevăzute pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit (+ 1,61 mil. lei) şi pentru acţiunile de reducere a riscului seismic (+ 1,10 mil. lei).

La articolul 12 al viitoarei ordonanţe se arată că "deficitul bugetului de stat pe anul 2007 se diminuează cu suma de 785,6 milioane de lei". Una din principalele motivaţii ale acestei măsuri este aceea că - potrivit aceluiaşi proiect - ţinta pentru deficitul bugetului general consolidat pe anul 2007 trebuie să se încadreze în valoarea de referinţă de până la 3% din PIB, "aşa cum se aminteşte în Protocolul privind procedura aplicabilă deficitelor excesive - anexă la Tratatul de aderare la UE".

3,8 milioane de lei pentru Agenţia Naţională de Integritate

"Bugetul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), înfiinţată prin Legea 144/2007, se aprobă în sumă de 3,8 milioane de lei", prevede ordonanţa citată. Din această sumă, 2,5 milioane de lei se vor aloca, în 2007, pentru cheltuielile de personal, 0,5 mil. lei pentru capitolul "bunuri şi servicii" şi 0,8 mi. lei pentru "active nefinanciare".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite