Pogea: Cheltuielile făcute de ministerul Turismului au bază legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea: Cheltuielile făcute de ministerul Turismului au bază legală
Pogea: Cheltuielile făcute de ministerul Turismului au bază legală

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat  astăzi că toate cheltuielile făcute de Ministerul Turismului au bază legală. Este vorba despre Programul anual de dezvoltare a produselor turistice şi pe Programul anual de marketing şi promovare.

"Aduc aceste clarificări nu pentru Ministerul Turismului, ci pentru toţi ordonatorii principali de credite. Temeiul legal este dat de acte normative specifice în ce priveşte bugetul Ministerului Turismului. Este vorba despre Ordonanţa de Guvern 8/1998, care se referă la constituirea Fondului special de promovare a turismului", a precizat Pogea, într-o declaraţie de presă cu privire la cazul Udrea.

n anexele Legii bugetului de stat pe acest an se află toate cheltuielile cuprinse în bugetul ministerului Turismului şi au fost aprobate prin HG 314/2009", a spus ministrul Finanţelor.

Gheorghe Pogea a ţinut să atragă atenţia că face aceste precizări deoarece au existat "interpretărilor eronate apărute în presă în legătură cu cheltuielile făcute de ministerul Turismului", referindu-se la relatările ce indicau că în prima adresă trimisă de către Finanţe membrilor Comisiei de anchetă din Parlament în cazul Udrea, din 14 august, s-ar fi specificat că banii cheltuiţi pe cele două programe de minister nu ar fi avut bază legală.

Pe de altă parte, Gheorghe Pogea n-a ezitat să-şi arate nedumerirea că solicitarea privind informaţiile privind execuţia anuală a Ministerului Turismului a fost adresată "unei doamne din minister", directorul Doina Ilie, şi nu reprezentantului instituţiei, ministrul Finanţelor.

"Îmi vine greu să cred că domnul Orban, care a fost membru al Executivului, nu cunoaşte diferenţa între clasificaţia bugetară şi acte normative. Eu n-am să stau ca struţul cu capul în pământ, să nu răspund. Mi se părea corect ca dacă vrei să afli informaţii legate de cheltuieli să te adresezi conducerii instituţiei", a mai spus Pogea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite