Cheie de aur de la Târgu Jiu pentru Elisabeta a II-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechi de îndrăgostiţi, fără limită de vârstă şi de orice orientare, sunt aşteptaţi sâmbătă, 13 octombrie, la Poarta Sărutului, din Parcul Central din Târgu Jiu, pentru

Perechi de îndrăgostiţi, fără limită de vârstă şi de orice orientare, sunt aşteptaţi sâmbătă, 13 octombrie, la Poarta Sărutului, din Parcul Central din Târgu Jiu, pentru a participa la un inedit concurs. După nunţile de la Poarta Sărutului, care au loc la cumpăna dintre ani, acum, îndrăgostiţii se vor săruta lângă operele universalului Brâncuşi, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Ovidiu Pârâianu, un artist plastic din Târgu Jiu, vrea să intre în Cartea Recordurilor. El vrea să adune la Poarta Sărutului din Parcul Central din municipiul Târgu Jiu zeci de cupluri care să se sărute în acelaşi timp. Concursul va avea loc pe 13 octombrie, ora de start fiind 12,00.

Ovidiu Pârâianu a găsit şi modalitatea de a-i face pe îndrăgostiţi să participe într-un număr cât mai mare: a creat o cheie din aur, pe care o va oferi, prin tragere la sorţi, unuia dintre cuplurile participante. Artistul s-a gândit că acest concurs este şi o modalitate de a promova Ansamblul Constantin Brâncuşi, din municipiul Târgu Jiu.

"Ansamblul Brâncuşi este una dintre minunile lumii. Cei care se înscriu pot câştiga cheia de aur, care are 14 safire şi briliante şi pe care am făcut-o special pentru acest eveniment", a mărturisit Pârâianu. Cheia cântăreşte aproximativ cinci grame şi măsoară şapte centimetri. La eveniment a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu. "Dacă vine preşedintele, are şi el o cheie de la mine", a promis artistul.

Dar pentru Regina Angliei

Artistul aşteaptă luna noiembrie când va pleca în Anglia să-i dăruiască Reginei Elisabeta a II-a o cheie din aur, pe care o va înmâna personal, la Palatul Buckingham, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de căsnicie a reginei.

Mica bijuterie va avea capătul în formă de coroană, iar la bază va avea motivele brâncuşiene. De altfel, multe dintre lucrările artistului gorjean au ajuns şi la George Bush, ducesa de Luxemburg şi la preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite