Cheia "afacerii fregatelor" ar putea fi la Miki Şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conexiunea Georgiana George-Livia MihăilescuNoiembrie 2001. În vizită la Londra, Adrian Năstase semnează la "pachet" vânzarea Sidexului şi cumpărarea de fregate. Întors la Bucureşti,



Conexiunea Georgiana George-Livia Mihăilescu
Noiembrie 2001. În vizită la Londra, Adrian Năstase semnează la "pachet" vânzarea Sidexului şi cumpărarea de fregate. Întors la Bucureşti, Năstase îl numeşte pe Gheorghe Matache secretar de stat la MApN. El a fost una dintre persoanele care au contrasemnat, în HG 1883/2004, cumpărarea fregatelor de către statul român.La Londra, în Ambasada României era la acea vreme Livia Ana Mihăilescu, fiica şefului Secretariatului General al Guvernului, iar ambasador, Dan Ghibernea, un alt apropiat al PSD, care este şi acum în funcţie. Surse diplomatice susţin că Georgiana George împreună cu soţul ei erau văzuţi des împreună cu Ghibernea şi fiica lui Mihăilescu. De altfel, Georgiana a fost chiar acum câteva zile la ambasada din Londra, se pare pentru o problemă consulară. La Bucureşti, Barry George are multe uşi deschise pentru a încheia afacerea politică parafată de Adrian Năstase. El este susţinut de Ambasada României de la Londra şi de SGG ,pentru a parafa cât mai repede afacerea."Nu era deloc interesată de o carieră în domeniu, probabil avea alte sarcini acolo", ne-au declarat diplomaţi români care au cunoscut-o pe fiica lui şerban Mihăilescu. Livia a apărut în mai multe afaceri ale tatălui său, ca de exemplu, Scandia Sibiu.

Serban Mihăilescu nu ştie nimic"Habar nu am. N-am auzit niciodată de această poveste. Nu cred aşa ceva. Fiica mea avea statut de funcţionar diplomatic şi nu cred că avea o relaţie cu cineva de acolo. N-am auzit în viaţa mea", ne-a declarat deputatul PSD şerban Mihăilescu, referitor la relaţia dintre fiica sa şi Georgiana George."Doamne fereşte!", spune fostul secretar general al guvernului despre implicarea sa în scandalul fregatelor. "Este total defăimător ca, după un an şi jumătate, să se arunce o acuzaţie. Dacă cineva a făcut cercetări un an şi jumătate, trebuie să ştie precis despre ce e vorba. Iar cădem în plasa celor care ne fac în toate felurile absolut aiurea. După părerea mea, e iarăşi o chestiune în care România trebuie să cadă prost", a mai spus şerban Mihăilescu.

"Am fost şefa Cancelariei de la Ambasada din Londra şi nu am avut atribuţii legate de contracte economice. Nu am auzit de Georgiana George şi, de fapt, nu aveam în atribuţii relaţia cu diaspora"
Livia Mihăilescu
fiica fostului secretar general al guvernului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite