Chefuri la feminin şi la masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult decât un buchet de flori, un buchet de stripperi de 8 Martie valorează în ultimii ani din ce în ce mai mult în ochii femeilor. Cât despre bărbaţi, aceştia au un bun motiv să deguste

Mai mult decât un buchet de flori, un buchet de stripperi de 8 Martie valorează în ultimii ani din ce în ce mai mult în ochii femeilor. Cât despre bărbaţi, aceştia au un bun motiv să deguste vinul preferat în cinstea mucenicilor.

Dacă în vremurile "tovărăşeşti" Ziua femeii era sărbătorită cu nelipsitele garoafe, acum sărbătoarea sexului frumos este marcată de spectacole de striptease masculin şi chefuri în cluburi.

În schimb, bărbaţii au rămas consecvenţi în cinstirea celor 40 de mucenici: tot atâtea pahare de vin "stropesc" memoria soldaţilor creştini, ucişi în antichitate pentru credinţa lor, la Sevastia.

Pe plan internaţional, 8 Martie a fost recunoscută ca Ziua femeii abia în 1977 - la 60 de ani după greva muncitoarelor din Sankt Petersburg. Dar o sărbătoare similară a existat în Grecia antică. Ziua mamei se sărbătorea pe vremea Iliadei, când exista un festival dedicat mamei tuturor zeilor şi zeiţelor, pe nume Rhea.


Mai aproape de zilele noastre, comuniştii au lansat şi ei ideea sărbătoririi zilei de 8 Martie. Dar, după 1989, sărbătoarea a redevenit ziua tuturor femeilor şi pe plaiurile mioritice. Noile posibilităţi financiare i-au convins pe bărbaţi că trebuie să-şi redefinească ideea de cadou pentru această zi.

Aşa că locul prăjiturilor de pe lângă tristele garoafe în două culori (alb şi roşu) a început să fie ocupat de cine romantice în restaurante de lux, de bijuterii, parfumuri scumpe şi chiar excursii în străinătate.

Dar cadourile din ce în ce mai costisitoare ale bărbaţilor cu această ocazie nu vin doar să le recompenseze pe cele de lângă ei. Revanşa masculină, sărbătoarea celor 40 de mucenici - pe 9 martie, a ajuns să fie prilej de chef. Tradiţia spune că, pentru fiecare mucenic ucis de către guvernatorul păgân al Armeniei antice, Agricolae, ar trebui băut un pahar cu vin.

Sfânta Scriptură nu spune că este şi obligatoriu consumul a 40 de pahare. Aşa că bărbaţii care nu le pot bea trebuie măcar să guste un pic de vin în această zi de 9 martie sau să fie stropiţi cu el, gestul fiind aducător de putere de muncă peste an. Faptul că peste o zi, pe 10 martie, urmează Lăsata secului şi începutul Postului Paştelui poate fi un argument în plus pentru o degustare bahică pe cinste.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite