"Cheeky Girls" se cred faimoase ca Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii ar spune ca seamana cu doi pui de Crevedia care emit sunete mai mult sau mai putin armonioase, altii insa le includ in categoria "cantareti", ba chiar platesc pentru a le auzi muzica, iar asta

Unii ar spune ca seamana cu doi pui de Crevedia care emit sunete mai mult sau mai putin armonioase, altii insa le includ in categoria "cantareti", ba chiar platesc pentru a le auzi muzica, iar asta le-a adus ceva faima pana acum celor doua fete ce activeaza sub numele de scena Cheeky Girls. Originare din Cluj, Gabriela si Monica Irimia au devenit cunoscute nu la ele acasa, ci in Anglia, unde incearca sa faca ceea ce s-ar putea numi "cariera", cu sprijinul atent al mamei lor, care le este compozitor si manager. Probabil ca ei i se datoreaza si faptul ca cele doua fete au fost intervievate de ziarul The Guardian, care le-a dat ocazia sa fabuleze pe tema Dracula si Transilvania. In editia de ieri a The Guardian gemenele, care au scos recent un nou "hit", special pentru Craciun, intitulat Girls and Boys, povestesc despre "natura salbatica" din zona in care au crescut ele, despre peisajul salbatic, neatins de mana omului si noptile inspaimantatoare in care se aud urletele animalelor salbatice, iar descrierea spatiului exotic in care au venit pe lume te face sa crezi ca provin, de fapt, din inima junglei africane. Nu intamplatoare sunt referirile la Dracula - probabil tot o strategie de marketing provenita din familie - mai ales ca fetele merg mai departe si se compara cu acesta, afirmand: "Suntem nascute in Transilvania de Halloween si acum suntem al doilea produs de export din Romania dupa Dracula". Dincolo de faptul ca vehiculeaza abil o serie de clisee referitoare la tara in care intamplator s-au nascut, Fetele obraznice (Cheeky Girls) sunt un exemplu pentru cat de bine poate functiona un ambalaj potrivit, chiar daca ce invelesti in el n-are nici o valoare. Cam la asta se reduce asa - numitul "fenomen Cheeky Girls".
Loredana: "Muzica de consum"
"Fiecare poate sa creada ce vrea despre propria persoana, important este insa ce ramane in urma. Cheeky Girls e o trupa care satisface un anumit gen de cerinte si de public. E o muzica de mainstream, comerciala, nu-si doreste nici sa inalte, nici sa creeze legaturi. Pur si simplu e o muzica de consum. Asocierea lor cu Dracula nu mi se pare deplasata. In termeni de marketing e poate singurul lucru pe care puteau sa-l spuna, acesta fiind un personaj extrem de cunoscut si consumat de toata lumea. Nu pot sa spun ca imi plac sau imi displac Cheeky Girls. E o muzica pe care nu o ascult, cu care nu gasesc legaturi. Asta nu inseamna insa ca nu e bine pentru doua fete care au pornit din Romania sa ajunga acolo si sa faca totusi o impresie, buna, rea - asta-i o alta discutie. Orice om care reuseste sa faca performanta intr-un domeniu trebuie felicitat. Sunt artisti in Romania care ar putea sa aduca o lumina mai favorabila. Insa a canta in Anglia, de exemplu, presupune efortul minim de a locui acolo. Cand stai aici canti pentru publicul de aici. Ti se poate deschide o poarta, uneori din intamplare, si te poate lansa si afara, cum s-a intamplat cu Ozone. Totul tine de conexiuni. Fiind acolo, conexiunile se pot face mult mai rapid si mai bine."
Paula Seling: "Ce e simplist e usor de retinut"
"E problema lor ce cred. Pentru ele ma bucur ca au reusit. Pentru noi nu stiu in ce masura versuri precum "Touch my bum" (Atinge-mi fundul) poate sa ne reprezinte ca popor. Le urez succes. Pentru oamenii care stiu muzica, isi exploateaza calitatile pe care le au si merita sa fie produse de export, este mai greu sa razbata, fiind necomerciali. Cu cat te perfectionezi mai mult, te adresezi unui public mai restrans. E exemplul muzicii de jazz, al muzicii clasice. Explicatia este foarte simpla: tot ce este mai simplist, este mai usor de retinut si atunci, evident, si trupe precum Cheeky Girls or sa razbeasca mai usor. Depinde ce dorim fiecare dintre noi de la asta, de ce facem muzica. Scopul meu si al multora care fac muzica de placere este sa cantam ceea ce ne reprezinta. Al lor, probabil, este pur comercial. Este optiunea lor".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite