Cetăţenii care aruncă necontrolat gunoaiele "vor fi puşi la zid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care aruncă gunoaiele la întâmplare vor fi sancţionaţi cu amenzi ce pot ajunge până la 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi cu 5.000 de lei pentru persoanele juridice,

Bucureştenii care aruncă gunoaiele la întâmplare vor fi sancţionaţi cu amenzi ce pot ajunge până la 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi cu 5.000 de lei pentru persoanele juridice, informează Green-Report.

Primăria Sectorului 6 a demarat, la începutul săptămânii, o acţiune de depistare a celor care aruncă în mod necontrolat deşeurile, atât pe spaţiul public, cât şi pe cel privat. Inspectori de la Serviciul Monitorizare, Protecţia Mediului şi Urmărire Contract Salubrizare vor "patrula" îndeosebi prin preajma terenurilor virane şi a spaţiilor

verzi din sectorul 6 al Capitalei pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoaiele în locurile respective, şi nu în zonele special amenajate pentru depozitarea deşeurilor. "Acţiunea de monitorizare a început luni şi va continua atât cât va fi necesar pentru a-i prinde pe cetăţenii care nu respectă legea şi aruncă deşeurile acolo unde nu trebuie.

Monitorizarea va fi realizată de echipe mixte alcătuite din reprezentanţi ai primăriei şi ai Poliţiei Comunitare. Vom acţiona în mod deosebit acolo unde, de obicei, unii cetăţeni aruncă mereu gunoaie, adică pe spaţiile verzi, în jurul pieţelor, pe terenurile virane şi, nu în ultimul rând, în locurile unde se construieşte", a spus Cristian Poteraş, primarul sectorului 6 al Capitalei.


Numele necivilizaţilor, afişate pe panou


Amenzile vor fi aplicate, deocamdată, celor care depozitează în locuri nepermise cantităţi mai mari de deşeuri. "Intenţionăm să luăm măsuri şi pentru cei care aruncă doar un muc de ţigară. Mai mult decât atât, numele celor pe care îi vom prinde că-şi aruncă gunoaiele într-un mod necivilizat va fi afişate pe un panou lângă blocurile unde locuiesc. Poate în felul acesta se ruşinează, dacă nu de autorităţi, măcar de vecini sau de rude", a adăugat Cristian Poteraş. Reprezentanţii Direcţiei de Poliţie Comunitară amintesc locuitorilor din sectorul 6 că au la dispoziţie numărul de telefon 9546 pentru a semnala orice încălcare a normelor privind ordinea şi liniştea publică.
(Francisca M. Catană)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite