Cetatea Râşnov a reintrat în proprietatea comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Râşnov a revenit, de la sfârşitul săptămânii trecute, în administrarea comunităţii locale. După un proces care a durat doi ani, edilii locali au obţinut rezilierea contractului

Cetatea Râşnov a revenit, de la sfârşitul săptămânii trecute, în administrarea comunităţii locale. După un proces care a durat doi ani, edilii locali au obţinut rezilierea contractului încheiat între Primăria Râşnov şi societatea Drumuri Publicitare SRL, patronată de cetăţeanul italian Alberto Drera.

Sentinţa Tribunalului Braşov, emisă în urmă cu două săptămâni, a rămas definitivă şi irevocabilă şi este învestită cu titlu executoriu, după ce nimeni din partea omului de afaceri italian - care a murit recent - nu a contestat în instanţă decizia. Primarul Adrian Veştea a anunţat că, în perioada următoare, se va realiza un inventar al tuturor bunurilor aflate în cetate. Asocierea dintre primărie şi Alberto Drera a fost încheiată în anul 2001, italianul angajându-se să transforme zona într-un adevarat loc de pelerinaj turistic. Contractul, prin care Drera primea 88% din profitul net adus de exploatarea Cetatii, a fost contestat ulterior de actualul primar, Veştea.

4,7 milioane de euro, investiţii preconizate

Autorităţile locale vor să reînvie atmosfera medievală a vechiului burg. Este vorba de pavarea Centrului istoric cu piatră cubică, cum este la Sibiu, iluminatul public să se realizeze cu lampadare "medievale", iar preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a promis că va asigura fondurile necesare pentru punerea în circulaţie a unui trenuleţ, pe cremalieră, ce va face legătura între Centrul istoric şi cetatea Râşnov, investiţii evaluate la 4,7 milioane de euro. De asemenea, Căncescu vrea să construiască şi o cale ferată îngustă, în scop turistic, cu un trenuleţ de epocă, care să lege Branul de Râşnov.

Proiectul referitor la reabilitarea Centrului istoric va fi finanţat din fonduri europene, momentan oraşul primind bani de la guvern pentru întocmirea proiectului tehnic necesar finanţării acestuia din fonduri structurale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite