Certificatul de bună purtare provoacă discordie în CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

scandal, unii membri gândindu-se chiar la demisie. Pe lângă controversata chestiune a necesităţii interceptării telefoanelor, contestată de Ladislau Csendes, problema redefinirii conceptului

scandal, unii membri gândindu-se chiar la demisie. Pe lângă controversata chestiune a necesităţii interceptării telefoanelor, contestată de Ladislau Csendes, problema redefinirii conceptului de certificat de bună purtare a împărţit Colegiul în două tabere. Potrivit unor surse din CNSAS, unor membri ai Colegiului le surâde actuala împărţire a verdictelor: cei care au făcut şi cei care nu au făcut poliţie politică. Simplitatea unei asemenea departajări îi favorizează pe unii politicieni aflaţi în atenţia CNSAS, cu dosare mai complicate: udemeristul Sogor Csaba şi democratul Cristian Rădulescu. Conform surselor citate, în cazul celor doi, Colegiul nu mai aşteaptă decât semnătura preşedintelui Claudiu Secaşiu pentru a le comunica celor doi că nu au fost informatori ai Securităţii. Potrivit aceloraşi surse, alţi membri ai Colegiului, precum Ticu Dumitrescu, au propus, fără succes, introducerea unei diferenţieri între cei care au avut angajament şi au date note informative, dar nu au fost găsiţi ca făcând poliţie politică, şi cei care nu au colaborat sau au fost victime ale Securităţii, cu dosare de urmărire.
În altă ordine de idei, CNSAS a primit până în prezent aproximativ 5.000 de dosare de la SIE, din care doar câteva se referă la politicieni. Instituţia a mai preluat ieri de la SRI o serie de microfilme, care privesc o parte din cei peste 70 de politicieni verificaţi de CNSAS şi care ar putea aduce date suplimentare. Membrii Colegiului sunt însă total nemulţumiţi de conţinutul celor 97 de dosare de cadre primite, în premieră, de la SRI, care vizează nume de ofiţeri, colonei şi generali de Securitate. "Îşi bat joc de noi, sunt aceleaşi nume pe care CNSAS-ul deja le-a verificat şi publicat pe site ca făcând poliţie politică", ne-au declarat sursele citate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite