Forbes: Cernobâl, destinaţia cea mai exotică din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrala nucleară de la Cernobâl este considerată cea mai exotică destinaţie turistică din lume, potrivit unui clasament al revistei Forbes.

Mai multe agenţii turistice propun excursii în locul în care s-a produs o dramă planetară, la 23 de ani de la tragedia de la Cernobâl.

Curioşii dau curs acestei invitaţii pentru a vedea reactorul nr.4 distrus, oraşul-fantomă Pripiat şi pădurea roşie, unde pinii au căpătat culoare portocalie din cauza nivelului ridicat de radiaţii, scrie Forbes, epuizând astfel carateristica zonei de interdicţie de 30 de km de lângă centrala Cernobâl.

Citiţi şi:


Însă, companiile turistice din Ucraina se confruntă cu o penurie de clienţi. După cum a declarat un reprezentant al firmei pripyat.com din Kiev, care organizează călătorii turistice în zona de interdicţie, din cauza crizei şi a epidemiei de gripă nouă, numărul doritorilor de a vizita Cernobâlul s-a diminuat drastic în ultimele luni.
 
Firma organiza de mai multe ori pe lună deplasări în zona contaminată moartă de la Cernobâl, în urmă cu un an, printre turişti numârându-se în principal cetăţeni ruşi şi polonezi. Occidentalii sunt impresionaţi în primul rând de satele abandonate din zonă.

Pentru o vacanţă lipsită de riscul contaminării radioactive, Forbes propune Insulele Galapagos sau Antarctica. Bruce Poon Tip, şeful Agenţiei Gap Adventures, spune că aceste două destinaţii sunt din ce în ce mai solicitate.

Printre destinaţiile exotice din topul Forbes mai figurează Phenianul, capitala Coreii de Nord, unde reuşesc să ajungă doar puţini norocoşi, insula Socotra din Yemen, mănăstirea Taktsang din munţii Bhutan, considerată unul din cele mai sfinte temple budiste, precum şi oraşul Tuva (sudul extrem al Siberiei).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite