Cererile pentru autorizaţiile de construcţie au crescut cu 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe imobile rezidenţiale se vor ridica în Capitală şi în centrul ţării Numărul cererilor pentru eliberarea autorizaţiilor de construcţie a locuinţelor a crescut din luna

Cele mai multe imobile rezidenţiale se vor ridica în Capitală şi în centrul ţării

Numărul cererilor pentru eliberarea autorizaţiilor de construcţie a locuinţelor a crescut din luna ianuarie şi până în prezent cu mai bine de 20 de procente. Semn că în aceeaşi proporţie se va mări şi numărul spaţiilor rezidenţiale.

Faptul că în România se construieşte pe bandă rulantă nu mai e un secret pentru nimeni. Evoluţia ascendentă de pe piaţa imobiliară este confirmată şi de ultimele date oferite de Institutul Naţional de Statistică. Potrivit instituţiei numai de la începutul acestui an, numărul autorizaţiilor de construire pentru imobile a crescut cu 20,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai importante creşteri în acest sector au fost raportate în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia, Nord-Est şi Centru, zone pentru care au fost eliberate un număr de 37.137 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Cele mai multe cereri au fost făcute în zona Sud-Muntenia, unde s-a înregistrat un număr de 1.324 de autorizaţii pentru construcţii.

Pe locul doi s-a situat din acest punct de vedere Capitala şi zonele vecine acesteia, unde s-au eliberat cu 1.064 de autorizaţii mai mult.

În regiunea de dezvoltare Nord-Est s-au făcut 939 de cereri de autorizaţii mai mult, în timp ce în zona de centru a ţării se vor înregistra 832 de noi imobile destinate locuinţelor rezidenţiale.

August, luna demarării proiectelor

Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică, în luna august s-au făcut mai multe cereri de construcţie faţă de luna precedentă din acest an. Astfel, în august 2007 au fost eliberate 5.572 de autorizaţii, în creştere cu 0,8% faţă de luna iulie.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea este cu mult mai mare, aceasta ajungând la un nivel de 4,9 procente. Din cele 5.572 de autorizaţii eliberate în luna august, 62,9% sunt pentru zona rurală, în creştere cu 5,6 puncte procentuale faţă de luna precedentă. În ceea ce priveşte localizarea pe regiuni de dezvoltare, în luna august 2007, în trei din cele opt regiuni de dezvoltare s-a înregistrat o creştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru clădiri rezidenţiale faţă de luna iulie 2007.

Astfel, un trend ascendent a fost înregistrat în zona de Vest a ţării, cu un plus de 265 autorizaţii, în Nord-Est, cu 143 autorizaţii mai mult şi Nord-Vest, cu o creştere de 31 de autorizaţii.

Printre zonele care au înregistrat scăderea numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea clădirilor rezidenţiale s-au numărat regiunile de dezvoltare de Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite