Cererile pentru autorizarea depozitelor "Primul Siloz" mai pot fi depuse până mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele mai pot depune până mâine cereri pentru obţinerea licenţelor pentru depozitele prin programul "Primul Siloz", potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).

"Operatorii economici interesaţi de obţinerea licenţelor pentru depozit sunt atenţionaţi să urgenteze transmiterea cererilor", se arată în comunicatul Ministerului. Cererile pentru obţinerea licenţelor pot fi transmise prin poştă sau prezentate prin delegat, la biroul unic de la sediul Ministerului Agriculturii. Până la data de 2 august,s-au înregistrat la MAPDR 193 de cereri pentru o capacitate totală (silozuri şi magazii) de 4,5 milioane de tone.
Depozitarii de cereale trebuie să plătească 100 de lei pentru a fi licenţiaţi. Taxa pentru eliberarea licenţei de depozit se percepe pentru fiecare licenţă solicitată de către depozitar şi se plăteşte la trezorerie. Prin programul "Primul Siloz", fermierii pot depozita grâul sau alte cereale în silozuri licenţiate, pentru care primesc un certificat de depozit, asigurat de Fondul de Garantare a Creditului Rural. Pe baza certificatului, agricultorii pot beneficia de un împrumut bancar garantat de stat, nemaifiind nevoiţi să vândă cerealele imediat după recoltare, când preţurile sunt mai mici, şi pot să efectueze lucrările de toamnă cu creditele obţinute.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite