"Cerem demisia lui Hărdău pentru că îi umileşte pe studenţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Studenţilor din România, federaţie studenţească reprezentativă în peste 17 centre universitare din ţară, acuză Ministerul Educaţiei că este incapabil să rezolve problemele reale

Uniunea Studenţilor din România, federaţie studenţească reprezentativă în peste 17 centre universitare din ţară, acuză Ministerul Educaţiei că este incapabil să rezolve problemele reale din sistemul de învăţământ superior românesc. Studenţii solicită demisia ministrului Mihail Hărdău. Cererea de demisie a fost redactată şi depusă la sediul ministerului, ieri, chiar la sfârşitul întâlnirii lunare cu studenţii, de la care ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, a lipsit. Liderul USR, Florentin Gust, explică raţiunile care au stat la baza acestei decizii.
- De ce aţi cerut demisia ministrului Hărdău?
- La patru luni de la instalarea sa în funcţie, noi am constatat că domnul Hărdău a venit de la Cluj la Bucureşti doar să-şi treacă funcţia la CV. Noi, studenţii, suntem în continuare umiliţi, trataţi cu indiferenţă şi minţiţi de către domnul ministru, suntem obiectul unor declaraţii publice şi atât. Ne-au chemat astăzi (n.r. - ieri) la minister ca să ne spună ce ne-au spus şi în urmă cu o lună, şi în urmă cu două luni... S-a discutat o oră şi jumătate despre orice, numai despre problemele studenţilor nu, iar ministrul nici măcar nu a catadicsit să vină să stea de vorbă cu noi. Ori e incapabil să rezolve problemele, ori dă dovadă de rea-voinţă, ori e pur şi simplu indiferent.
- Care sunt problemele studenţilor?
-Dacă în ceea ce priveşte bursele şi transportul feroviar, lucrurile s-au mai reglat, rămân însă nerezolvate cele mai importante puncte ale protocolului semnat cu studenţii în toamna anului trecut: subvenţia pentru cămine şi cantine, unde ne-au aruncat praf în ochi, transportul local - sunt centre universitare în care studenţii stau la coadă ca pe vremea lui Ceauşescu să-şi depună abonamentele şi unde banii nu ajung niciodată pentru toată lumea - şi, evident, chestiunea cea mai presantă, nealocarea de bani pentru infrastructură. S-au promis universităţilor 400 milioane de euro, universităţile au trimis proiecte peste proiecte, se-aşterne praful la minister şi banii nu vin de nicăieri! şi dacă mai întârzie mult, universităţile se vor trezi că au bani să înceapă lucrările de reabilitare abia în august şi vor mai avea o lună-două la dispoziţie până la începerea noului an.
- Ce veţi face dacă ministrul Hărdău nu dă curs cererii voastre?
- Noi începem chiar de-acum să strângem semnături care să dea şi mai multă putere cererii noastre şi, dacă ministrul nu-şi dă demisia, noi vom veni pe 1 mai cu zeci de mii de semnături şi le vom lipi pe uşa domnului ministru sau pe zidurile Ministerului Educaţiei!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite