Cercul suspecţilor s-a restrâns la doi maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape o săptămână de anchetă, procurorii au identificat doi câini care ar fi putut să-l ucidă cu muşcăturile lor pe japonezul Hajime Hori. Directorul Administraţiei pentru

După aproape o săptămână de anchetă, procurorii au identificat doi câini care ar fi putut să-l ucidă cu muşcăturile lor pe japonezul Hajime Hori. Directorul Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor, Simona Panaitescu, a confirmat că, în momentul de faţă, cercul suspecţilor s-a redus la doi maidanezi.
Unul este înscris în baza de date a Asociaţiei iar celălalt nu, pentru că are stăpân. La cererea procurorilor, celor doi câini li s-au luat mulaje dentare şi li s-a făcut testul ADN. În momentul în care toate analizele vor fi gata, acestea vor fi comparate cu urmele lăsate pe piciorul japonezului şi cu analizele de salivă. La Institutul de Medicină Legală se află fotografii foarte clare cu amprenta muşcăturii, astfel că există toate probabilităţile ca animalul ucigaş să fie identificat cu precizie. În acest caz, identificarea se face prin excludere, comparându-se suprafaţa muşcăturii cu dimensiunile maxilarului câinelui.
Conform declaraţiilor vecinilor, principalul suspect este maidanezul Boschito, alintat Bosche, un câine de talie mică, binecunoscut în zona în care a fost ucis Hajime Hori. La cererea procurorilor, el a scăpat deocamdată de eutanasiere, fiind izolat în adăpostul în care a fost dus. În cazul în care se va dovedi că japonezul a fost ucis de muşcăturile câinelui care are stăpân, acesta ar putea fi tras la răspundere penală.

Iubitorii de câini cer oprirea masacrării patrupedelor
Societatea pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale solicită guvernului şi Primăriei Generale a Capitalei măsuri pentru stoparea "masacrării câinilor fără stăpân, uciderea lor cu bâte şi arderea lor de vii pe stradă". Societatea i-a cerut premierului declanşarea unui recensământ al câinilor, obligativitatea sterilizării tuturor câinilor fără valoare chinologică şi instituirea de restricţii la importul de câini. În scrisoarea trimisă primăriei, reprezentanţii Societăţii spun că limitarea adoptării la un singur câine este un abuz. De asemenea, Societatea cere demiterea directoarei Simona Panaitescu pentru "incompatibilitatea în care se află, fiind acţionar împreună cu soţul său" la un cabinet veterinar, dar şi pentru "dezinformarea opiniei publice şi îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor de serviciu".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite