VIDEO Cercetătorul Adrian Şonka despre gaura neagră: La distanţa aceasta nu ne poate afecta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorul Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic din Bucureşti, la Ştirile adevarul.ro
Cercetătorul Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic din Bucureşti, la Ştirile adevarul.ro

Cercetătorul Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic din Bucureşti a explicat, la Ştirile adevarul.ro, că descoperirea unei găuri negre este un fenomen destul de banal, iar distanţa la care se află supernova, anunţată ieri de NASA, aflată la limita dintre o stea neutronică şi o gaură neagră, o face absolut inofensivă.

El a precizat că supernovă de acest gen ar putea fi un pericol "doar dacă s-ar afla lângă soare. La distanţa aceasta nu ne poate afecta".

"50 de milioane de ani lumină este o distanţă foarte mare", a explicat Adrian Şonka. Pentru comparaţie el a dat exemplul sistemul nostru solar care are o distanţă de un an lumină.

Citiţi şi:

Ezoteristul-gorilian Lorin Fortuna: „NASA minte şi manipulează!”

VIDEO NASA a descoperit cea mai "tânără" gaură neagră din vecinătatea noastră cosmică

"Este atât de îndepărtată încât nici nu o putem vedea. Este la limită între a fi o stea neutronică sau o gaură neagră", a adăugat cercetătorul.

"Cea mai apropiată gaură neagră de sistemul nostru solar se află la o distanţă de 1.500 de ani lumină, este în Constelaţia Săgetătorului. Mai sunt şi altele, mult mai apropiate decât desoperirea anunţată ieri de NASA. Nici măcar acelea nu ne pot influenţa", a subliniat Adrian Şonka .

"Găurile negre nu sunt niste găuri, ci niste obiecte foarte foarte mici, cu o densitate foarte mare şi cu un câmp gravitaţional foarte mare. O gaură neagră poate fi observată fără niciun pericol, pe orbită, dacă nu se depăşeşte o anumită distanţă", a precizat Adrian Şonka.

E mai rar fenomenul în care o gaura neagră atrage o stea. Oricum până ar ajunge pe gaura neagră, acea stea s-ar afla deja sub formă de particule subatomice, a explicat cercetătorul.

Adrian Şonka a mărturisit că anunţarea unei planete similare cu Terra ar fi fost o descoperire de mult mai mare impact pentru oamenii de ştiinţă, chiar dacă posibilitatea de a ajunge, fizic, la ea ar fi imposibilă deocamdată.

Astronomul Magda Stavinschi, a atras atenţia că această descoperire ar trebui să ne bucure, nu trebuie să ne sperie. Deşi a fost anunţată acum de NASA, această supernova a fost decoperită de un astronom amator, încă din 1979. "Este o rămâşiţă a unei superonove, care ne poate face să înţelegem mai bine exploziile stelare care pot lăsa în urmă găuri negre sau stelele neutronice", a spus astronomul.

Pe de altă parte, astrologul Tina Rizea a declarat că "influenţa acestei găuri negre este mult exagerată", iar astrologia nu se ocupă cu studiul lor.

În cursul zilei de ieri, NASA a anunţat că a descoperit un "obiect excepţional în vecinătatea noastră cosmică". Este vorba despre o supernovă, a cărei activitate a fost descoperită prima dată acum 30 de ani, care ar putea deveni o stea neutronică sau s-ar putea transforma într-o gaură neagră. Cercetătorii cred că descoperirea este foarte importantă pentru a înţelege ce se întâmplă imediat după formarea unei găuri negre.

Conferinţa NASA a iscat controverse şi în mijlocul cărăşenilor

Gaura neagră descoperită de NASA, inofensivă pentru Pământ

Gălăţeanul care a ajuns la NASA: “Nu mă consider un geniu, ci un om normal”

Ezoteristul-gorilian Lorin Fortuna: „NASA minte şi manipulează!”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite