Cerbul de Aur la 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Cerbul de Aur, care se va desfăşura între 3 şi 8 septembrie, a ajuns la cea de-a 16-a ediţie şi totodată la cea de-a 40-a aniversare. Televiziunea naţională a pregătit un

Festivalul Cerbul de Aur, care se va desfăşura între 3 şi 8 septembrie, a ajuns la cea de-a 16-a ediţie şi totodată la cea de-a 40-a aniversare. Televiziunea naţională a pregătit un program special, dar şi un buget pe măsură.

TVR se află în toiul pregătirilor pentru Cerbul de Aur 2008. Nume precum Iris, Direcţia 5, Angela Similea, Aura Urziceanu, Doru Tufiş, Paula Seling, Gabriel Cotabiţă, Nicola, Laurenţiu Cazan, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Mircea Baniciu, Marcel Pavel şi Nico vor împânzi scena de la Braşov. Aceştia vor interpreta piese ce au făcut istorie în muzica românească de-a lungul timpului, dar reorchestrate.

Printre artiştii străini care vor putea fi urmăriţi la Cerbul de Aur se numără grupul spaniol Los Vivancos, care combină în spectacole elemente de muzică, dans, teatru, arte marţiale şi acrobaţii, "prinţesa muzicii pop spaniole", Natalia Rodriguez, Ruslana, câştigătoarea din 2004 a concursului Eurovision, sau britanicii de la Simply Red, care au anunţat că după ce vor încheia turneul actual nu vor mai cânta împreună.

Alţi invitaţi ai scenei de la Braşov sunt Ştefan Bănică Jr. şi Horia Brenciu alături de orchestra sa. Serile din 7 şi respectiv 8 septembrie, care iniţial nu au făcut parte din programul festivalului, fiind special adăugate cu ocazia ediţiei aniversare, vor fi dedicate folclorului.

Dar Cerbul de Aur înseamnă în primul rând competiţia internaţională, în cadrul căreia 30 de concurenţi, dintre care 27 din străinătate şi trei din România (Tony Poptămaş & Desperado feat. Alexandra Ungureanu, Răzvan Krivach şi Dragoş Chircu), se bat pentru marele trofeu.

Pentru acest eveniment, televiziunea naţională a alocat un buget de 1,138 milioane de euro din fondul de rezervă bugetară, bani ce vor fi decontaţi dintr-un buget de aproximativ un milion şi jumătate de euro, aprobat de Guvernul României.

Telespectatorii pot urmări spectacolele de pe scena din Braşov în fiecare seară între 3 şi 8 septembrie, începând cu ora 20.10. Cerbul de Aur va avea trei prezentatori: interpretul Elvin Dandel, prezentatoarea Ruxandra Gheorghe şi solista Alina Sorescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite