Revine încrederea în economiile din Europa Centrală şi de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revine încrederea în economiile din Europa Centrală şi de Est
Revine încrederea în economiile din Europa Centrală şi de Est

După ce marile economii occidentale, printre care şi Germania, partener comercial tradiţional al acestei regiuni, au anunţat ieşirea din recesiune în cel de-al doilea trimestru al anului, încrederea a revenint şi pe pieţele central şi est europnene, potrivit unui studiu realizat de ZEW şi Erste Bank şi citat de Bloomberg.

Indexul aşteptărilor analiştilor şi investitorilor a crescut în august până la 36 de puncte, de la 4 puncte în iulie. Revigorarea încrederii în aceasta regiune este determinată, potrivit studiului, şi de reducerea ratei dobânzilor de către băncile centrale şi de adoparea de către Executivele acestor ţări unor măsuri de contracarare a crizei.

Prima care a anunţat ieşirea din recesiune a fost economia franceză, care a înregistrat în perioada aprilie-iulie o creştere cu 0,3 la sută a Produsului Intern Brut (PIB). A urmat Germania, care a anunţat o creştere economică similară, şi a devenit clar că marile forţe economice ale Europei şi investitori masivi în ţările central şi est europene au găsit antidotul la recesiune.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite