Celulele stem, folosite pentru tratarea ficatului bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh încearcă să obţină celule care să fie folosite la tratarea bolilor de ficat din celulele embrionare stem, reducând astfel numărul de

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh încearcă să obţină celule care să fie folosite la tratarea bolilor de ficat din celulele embrionare stem, reducând astfel numărul de transplanturi, informează BBC News.

Potrivit profesorului John Ireable, de la Centrul de Medicină Regenerativă al universităţii, dezvoltarea de celule pentru ficat din celule stem va revoluţiona şi va îmbunătăţi modul de testare a medicamentelor şi a noilor terapii, atât pentru ficat, cât şi pentru alte organe.

"Acest lucru ar putea duce la reducerea semnificativă a numărului de transplanturi", a explicat Ireable. Potrivit sursei citate, bolile de ficat sunt pe locul cinci într-un top al bolilor din cauza cărora mor cei mai mulţi britanici. Un alt proiect al universităţii se referă la folosirea celulelor embrionare stem pentru refacerea oaselor şi a cartilajelor afectate de osteoporoză sau a celor rupte în diverse accidente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite