Celebrul fax egiptean privind închisorile secrete ale CIA, găsit într-un tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faxul serviciilor secrete egiptene referitor la eventualele închisori secrete ale CIA în Europa ar fi fost găsit într-un tren Intercity, scrie cotidianul elveţian "Le Temps". Un călător l-a

Faxul serviciilor secrete egiptene referitor la eventualele închisori secrete ale CIA în Europa ar fi fost găsit într-un tren Intercity, scrie cotidianul elveţian "Le Temps".
Un călător l-a transmis ziarului de duminică "SonntagsBlick". Informatorul a descoperit documentul pe podea, sub scaunul său, şi a contactat redacţia săptămânalului. "SonntagsBlick" nu ştie totuşi dacă faxul fusese uitat în tren ori dacă fusese pus acolo intenţionat. Între timp, diverse persoane au relativizat importanţa faxului. Delegaţia comisiilor de gestionare din parlament a ajuns la concluzia că documentul nu aduce dovada existenţei unor închisori secrete ale CIA în Europa. Cu toate acestea, sunt în curs mai multe anchete legate de publicarea textului. Justiţia militară a iniţiat proceduri penale şi militare împotriva redactorului-şef al "SonntagsBlick" pentru violarea unor secrete militare. A fost demarată o anchetă în privinţa necunoscutului care a remis ziarului faxul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite