Cele mai economice automobile de pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre cele mai economice automobile de pe piaţă, restructurarea a 10% din creditele acordate de OTP Bank sau scumpirea cu până la 50% a ziarelor româneşti în ultimul an. Printre alte subiecte, FORT nu mai acceptă tichete gratuite, iar preţul petrolului scade la nivelul minim al ultimei luni.

Cele mai economice automobile de pe piaţă. Alături de preţul de achiziţie, pe lista criteriilor în cazul achiziţiei unui autoturism este şi consumul de combustibil, alături de costurile de mentenanţă. Cele mai economice maşini se menţin cele de oraş, alături de hibride. Consumul scăzut de combustibil este influenţat în principal de doi factori - mărimea motorului şi greutatea automobilului. Din acest motiv, cel mai economic automobil disponibil pe piaţa locală este un smart fortwo echipat cu un motor diesel de 0,8 litri şi 45 CP, scrie Ziarul Financiar.

OTP Bank a restructurat 10% din creditele acordate. OTP Bank România, subsidiara celui mai mare grup financiar din Ungaria, a restructurat, în primele nouă luni din acest an, 10% din portofoliul total de credite. “Calitatea portofoliului a rămas relativ stabilă, însă ponderea creditelor cu întârzieri la plată mai mari de 90 de zile în portofoliu a urcat la 2,3% în septembrie 2009, de la 0,7% cu un an în urmă”, se arată într-un comunicat al băncii-mamă, OTP Bank, citat de Business Standard.

Ziarele româneşti, mai scumpe cu 20-50%.  Majoritatea ziarelor româneşti şi-au scumpit preţurile de copertă cu 20-50% în ultimul an, în încercarea de a îşi majora veniturile din vânzări şi compensa, măcar parţial, înjumătăţirea încasărilor din publicitate. Chiar şi aşa, cotidienele autohtone rămân printre cele mai ieftine din Europa. Sub influenţa competiţiei acerbe, dar şi a sensibilităţii românilor la preţ, cele mai multe ziare au încercat în ultimii ani să nu modifice semnificativ preţul de copertă, majorările fiind destul de modeste, anunţă Money.

FORT nu mai acceptă, din nou, tichetele gratuite.
Pensionarii şi veteranii vor plăti din nou, începând de astăzi, integral costul călătoriilor efectuate cu transportul rutier de persoane, după ce această măsură a mai fost aplicată şi în perioada 15.10-01.11.2009, dar a fost suspendată ca urmare a unor promisiuni ale Ministerului Transporturilor. Potrivit Consiliului Naţional al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federaţia Patronală a Operatorilor Români de Transport - FORT, operatorii de transport persoane în trafic judeţean şi interjudeţean nu au mai primit bani pentru deconturi de la începutul lunii noiembrie şi până în prezent, potrivit Curierul Naţional.

Preţul petrolului scade la nivelul minim al ultimei luni. Preţul petrolului brut a scăzut, vineri, la New York, până la nivelul minim al ultimei luni, după anunţul privind declinul încrederii consumatorilor americani, semnal că cererea de combustibili se va reduce. Indicele preliminar Reuters/University of Michigan, care măsoară încrederea consumatorilor, a scăzut în mod neaşteptat la 66 de puncte luna aceasta, de la 70,6 în octombrie. Economiştii anticipau o creştere până la 71 de puncte, notează Bursa.
 
Bună dimineaţa!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite