Cei mai răi turişti din lume sunt francezi, iar cei mai buni sunt japonezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat de institutul TNS Infratest arată că, potrivit hotelierilor, turiştii francezi, care sunt zgârciţi şi vorbesc urât, sunt cei mai răi din lume, iar cei japonezi, mai politicoşi şi discreţi, sunt cei mai buni, relatează AFP.

Potrivit evaluării turiştilor provenind din 27 de state pe baza a nouă criterii (de exemplu politeţe şi generozitate), francezii se clasează pe ultimul loc, în timp ce japonezii pe primul, pentru al treilea an consecutiv, urmaţi de britanici şi canadieni.

Francezii sunt ultimii în ceea ce priveşte cunoştinţele de limbi străine, generozitatea şi bacşişurile, şi penultimii în ceea ce priveşte atitudinea lor generală şi politeţea de care dau dovadă, arată studiul realizat în rândul a 40.000 de hotelieri pentru operatorul de turism Expedia.

În schimb, japonezii se clasează pe locul întâi pe baza criteriilor de politeţe, curăţenie, discreţie, cât şi pentru atitudinea lor şi faptul că nu se plâng.

Britanicii se află pe locul al doilea în ceea ce priveşte atitudinea lor, politeţea, generozitatea, discreţia şi eleganţa. În schimb, sunt surclasaţi de canadieni în categoria "cei mai puţin nemulţumiţi turişti".

Spaniolii şi grecii se află în clasamentul general pe ultimele locuri, imediat după francezi.

Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar între 10 şi 23 iunie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite