Ceferiştii intră din nou în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50.000 de salariaţi ai CFR intră astăzi în grevă de avertisment între orele 7.00 şi 9.00. Circulaţia a aproape 200 de trenuri va fi afectată de protestul feroviarilor, care ar

Aproximativ 50.000 de salariaţi ai CFR intră astăzi în grevă de avertisment între orele 7.00 şi 9.00. Circulaţia a aproape 200 de trenuri va fi afectată de protestul feroviarilor, care ar putea fi urmat de un miting şi de o grevă generală.

Potrivit vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mişcare-Comercial (FNMC), Gheorghe Sultană, mecanicii de locomotivă nu s-au alăturat protestului pentru că liderii sindicali Voicu Sala şi Iulian Mantescu ar avea un contract de consultanţă cu CFR Marfă. Liderul FNMC, Gheorghe Popa, a precizat că protestul este o consecinţă a "politicilor incoerente" ale Executivului în ceea ce priveşte transportul feroviar.

"Ne-au chemat la negocieri şi, în loc să vină cu o ofertă clară, concretă, au solicitat amânarea grevei de avertisment", a spus liderul de sindicat. El a reclamat şi condiţiile în care sunt nevoiţi să lucreze ceferiştii, peste 120 de staţii nefiind alimentate cu energie electrică.


Greviştii cer ca salariile să le fie majorate la 500 de lei, din ianuarie, şi la 570 de lei, din mai. Popa a mai precizat că la ultima întâlnire, din 19 februarie, cu reprezentanţii Ministerul Transporturilor a primit o ofertă de majorare salarială de 4% din aprilie şi 4% din octombrie.
(Diana Opriţă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite