Ceauşescu, Iliescu, Băsescu, România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara redevine, ca pe vremuri, "biroul de lucru al preşedintelui". Iată că, la aproape 20 de ani de la căderea comunismului, România este bântuită la cel mai înalt nivel de duhul lui

Ţara redevine, ca pe vremuri, "biroul de lucru al preşedintelui".

Iată că, la aproape 20 de ani de la căderea comunismului, România este bântuită la cel mai înalt nivel de duhul lui Nicolae Ceauşescu. Preşedintele Băsescu nu iartă şi nu uită episodul suspendării sale de către parlament. În viziunea şefului statului acţiunea a fost o lovitură de stat orchestrată de "specialistul" Ion Iliescu. Se subînţelege că fostul preşedinte şi-a dobândit calificarea prin răsturnarea - tot printr-o lovitură de stat - a lui Nicolae Ceauşescu. Drept pentru care Iliescu îl acuză pe Băsescu că ar fi obsedat ca şi Ceauşescu, de teoria conspiraţiilor şi de teama loviturilor de stat.

Dar Traian Băsescu nu a venit la postul naţional de radio numai pentru a-l demasca pe bătrânul complotist Ion Iliescu. Preşedintele nu se lamentează, acţionează. Şeful statului a afirmat că va convoca o comisie specială care să elaboreze o nouă Constituţie a ţării.

Una dintre modificări ar fi introducerea unor sancţiuni pentru parlament, în cazul în care această instituţie îşi va permite să-l mai suspende pe preşedinte, iar rezultatul referendumului de demitere s-ar dovedi contrar acestei decizii a puterii legislative, a sugerat Băsescu. Mai simplu ar fi ca parlamentului să i se interzică să se mai lege în vreun fel de şeful statului.

Mă rog, lucrurile nu sunt bătute în cuie. Traian Băsescu îşi mai propune să schimbe şi împărţirea teritorială a ţării. Aici se simte din nou duhul lui Ceauşescu. "Păi, Ceauşescu a casetat teritoriul făcând judeţe, unităţi administrative mici pentru a le putea controla politic şi prin Securitate", a spus Băsescu la radio. Alt argument pentru schimbarea Constituţiei ar fi că legea fundamentală serveşte intereselor lui Iliescu, Roman şi Năstase, după cum afirmă Băsescu.

Dar indicaţiile preşedintelui nu se opresc aici. Şefului statului nu-i convine că reprezentanţii partidelor în campania pentru locale nu se ciomăgesc deloc în faţa electoratului. E blat, zice Băsescu. Pe Vasile Blaga îl aşteaptă zile grele. Dacă nu devine repede un Terminator electoral, riscă să intre în dizgraţia şefului de la Cotroceni. Un şef care ameninţă că nimeni, oricât de mult ar fi lucrat pentru partid, nu e de neînlocuit. "Eu, în mod cert, aş merge pe acei candidaţi tineri", mărturiseşte Traian Băsescu.

Preşedintele mai este preocupat de lipsa distracţiilor de pe litoral şi, nu în ultimul rând, de extinderea suprafeţelor cultivate cu rapiţă. Şeful statului a constatat acest lucru mergând cu elicopterul la Neptun. Ţara redevine, ca pe vremuri, "biroul de lucru al preşedintelui".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite