Ceaşca de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpşunele previn cataracta Alături de vitamina A, vitamina C este un protector ocular. Pentru că organismul uman nu-şi poate sintetiza propria vitamină C, trebuie să ne-o procurăm din

Căpşunele previn cataracta

Alături de vitamina A, vitamina C este un protector ocular. Pentru că organismul uman nu-şi poate sintetiza propria vitamină C, trebuie să ne-o procurăm din alimente sau din suplimente nutritive. Fructele şi legumele cu un conţinut bogat de vitamina C la suta de grame sunt: măceşele (1.000 mg), pătrunjelul (200 mg), căpşunele (60-80 mg, în funcţie de soi), citricele (35-50 mg) şi zmeura (30 mg).

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, consideră că vitamina C, "antioxidantă" cum i se mai spune, se administrează în stare naturală în câteva situaţii: în glaucom (pentru a se evita sângerarea vaselor capilare), în diabetul zaharat, pentru îmbunătăţirea metabolismului zahărului şi al grăsimilor, în prevenirea procesului de îmbătrânire prematură şi de formare a cataractei.

Sirop de căpşune cu portocale

Ingrediente:

1 kg căpşune,1 kg portocale,1 litru de apă, 2 kg zahăr,
sucul de la două lămâi, 6 tablete de aspirină

Preparare:

Spălăm fructele şi le dăm prin maşina de tocat. Amestecăm piureul obţinut cu apa, aspirina pisată şi sucul de lămâie într-un vas de sticlă pe care-l punem la frigider până a doua zi. Atunci strecurăm sucul de fructe şi adăugăm 1 kg de zahăr la 1 litru de lichid. Amestecăm cu o lingură de lemn până când se dizolvă zahărul. Siropul îl punem în sticle mici, de 350 ml, pe care le depozităm la rece. Siropul se consumă cu apă minerală.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite