Ceasca de sanatate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trandafirul tratează afecţiunile pulmonare Din soiurile de trandafiri - Rosa centifolia şi Rosa damascena - cu virtuţi terapeutice se prepară leacuri eficiente cu efecte tonice,

Trandafirul tratează afecţiunile pulmonare

Din soiurile de trandafiri - Rosa centifolia şi Rosa damascena - cu virtuţi terapeutice se prepară leacuri eficiente cu efecte tonice, mineralizante, antiseptice şi dezinfectante.

Preparatele obţinute pentru uz intern - infuzie, oţet aromatic, macerat, miere de trandafiri, tinctură - au la bază petale de trandafiri şi conţin, în principal, ulei eteric şi taninuri.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu consideră că trandafirul este un remediu excelent pentru boli pulmonare, diverse afecţiuni ale aparatului digestiv, cardiace, bucale (afte, stomatite, amigdalite, fisuri ale buzelor) sau oculare. Preparatele din trandafiri sunt renumite pentru eficienţa lor.

Oţet aromatic de trandafiri

Se prepară din 250 g petale proaspete, 150 ml alcool de 70 grade şi 1.500 ml oţet de mere. Se amestecă ingredientele şi se lasă la macerat 10 zile, agitând vasul de trei-patru ori pe zi. Apoi, oţetul se strecoară printr-un tifon şi se păstrează în sticluţe închise la culoare. Se folosesc câte 10 picături amestecate în infuzie de trandafir sau de tei în afecţiuni respiratorii, migrene sau în scăderea febrei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite