Ceasca de sanatate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siropul de zmeură vindecă astenia Zmeura are proprietăţi revigorante şi antireumatismale. Aceste principii se datorează compoziţiei fructelor şi frunzelor bogate în Vitamina C (25

Siropul de zmeură vindecă astenia

Zmeura are proprietăţi revigorante şi antireumatismale. Aceste principii se datorează compoziţiei fructelor şi frunzelor bogate în Vitamina C (25 mg), B9 (45mcg), caroten (8o mcg), potasiu (220 mg), răşini, tanin şi zahăr.

O cură cu suc şi sirop de zmeură este benefică în cazul asteniilor fizice şi intelectuale, în combaterea stărilor febrile şi a diferitelor forme de dermatoze. De asemenea, dieta cu suc de zmeură favorizează dezintoxicarea organismului.

Mod de preparare

Siropul de zmeură se prepară dintr-un kg de fructe care se pun la fiert în 1.250 ml apă. Când este gata, strecurăm zeama, o amestecăm cu un kg de zahăr şi o punem din nou la fiert, la foc mic, până se îngroaşă.

Înainte de a lua vasul de pe foc adăugăm cinci linguri de suc de lămâie. Lăsăm siropul să mai clocotească 3 minute. Cât este cald, îl turnăm în sticle pe care le sigilăm cu ceară şi le depozităm la rece.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite