Ceaiul de muşeţel poate trata diabetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosit frecvent pentru calmarea nervilor şi pentru un somn liniştit, ceaiul de muşeţel se pare că mai are încă o virtute: el poate menţine diabetul sub control. Studiile

Folosit frecvent pentru calmarea nervilor şi pentru un somn liniştit, ceaiul de muşeţel se pare că mai are încă o virtute: el poate menţine diabetul sub control.

Studiile cercetătorilor de la Universitatea Toyama din Japonia sugerează că această băutură poate scădea nivelul zahărului din sânge, prevenind astfel complicaţiile asociate diabetului: orbirea, îmbolnăvirea rinichilor, probleme circulatorii şi nervoase, informează "Daily Mail".

În cadrul studiilor de laborator, au fost analizate efectele ceaiului asupra sănătăţii şoarecilor cu diabet de tip 2. Astfel, şoarecilor cărora li s-a dat un extract similar cu cel al ceaiului de muşetel, pe o perioadă de trei săptămâni, le-a scăzut cantitatea de zahăr din sânge cu o pătrime.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, ceaiul de muşeţel, băut la fiecare masă, ar putea proteja şi împotriva hiperglicemiei, o condiţie potenţial fatală cauzată de o creştere exagerată a zahărului în sânge. Ceaiul de muşeţel s-a dovedit a fi util şi în tratamentul răcelilor sau al crampelor menstruale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite