Ceaiul de coada calului protejează sistemul osos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu apreciază că, pe lângă tratamentul plăgilor şi al ulceraţiilor, ceaiul de coada calului ajută şi în cel al afecţiunilor uterine şi hemoroidale. Coada calului

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu apreciază că, pe lângă tratamentul plăgilor şi al ulceraţiilor, ceaiul de coada calului ajută şi în cel al afecţiunilor uterine şi hemoroidale. Coada calului (Equisetum arvense) are proprietăţi remineralizante şi diuretice. În compoziţia sa sunt semnificative procentele de siliciu (important în dezvoltarea sistemului osos, vascular şi respirator), calciu, fier, sodiu, magneziu şi potasiu, ceaiul fiind prescris ca adjuvant în tratamentul anemicilor şi tuberculoşilor.

Pentru efectul diuretic, specialiştii recomandă folosirea infuziei de coada calului în tratarea afecţiunilor renale, cardiace, hepatice, reumatice, dar şi pentru eliminarea rapidă a toxinelor din organism. (Liliana Ivan)

Mod de administrare

Infuzie: 250 ml apă fiartă se toarnă peste o linguriţă de ceai de coada calului. Se infuzează timp de trei minute, apoi se strecoară.

Se beau două căni pe zi. Tinctura poate fi preparată în casă: în 100 ml alcool se macerează 20 g plantă, timp de 14 zile. Se strecoară şi se ingurgitează câte o linguriţă pe zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite