„Cea mai puternică aşezare din România“, la Ozun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul se va desfăşura, sâmbătă, iar la competiţia organizată de Primărie sunt aşteptate să participe echipe din toată ţara.

Primarul comunei covăsnene Ozun, Raduly Istvana spus că această competiţie a devenit deja o tradiţie, iar anul acesta concursul a fost extins. Sunt aşteptate echipe din toată ţara, atât din mediul rural cât şi din mediul urban. Competiţia, care va avea loc sâmbătă, când sunt şi Zilele comunei Ozun.

Până în prezent, şi-au exprimat intenţia de a participa la competiţie cinci echipe din judeţele Covasna şi Harghita, din mediul rural, dar tot ce-i care vor să îşi dovedească forţa se mai pot înscrie până sâmbătă, la ora 10.00.

Cu ocazia zilelor comunei Ozun, localnicii vor să prepare şi un kurtoskalacs (colac secuiesc) de 12 metri lungime. Anul trecut localnicii au reuşit să facă un colac de 10,6 metri.

Probe de forţă

În cadrul concursului, bărbaţii trebuie să arunce la ţintă cu butuci, să ţină un timp cât mai îndelungat în mână un băţ lung de doi metri, să rostogolească un buştean lung de patru metri şi să care cât mai mulţi saci cu nisip, de 100 de kilograme fiecare.

Femeile vor căra coşuri cu rufe, de 50 de kilograme, şi vor arunca la ţintă cu diverse obiecte casnice. Probele pe echipe includ, printre altele, încărcarea şi descărcarea unor căruţe cu buşteni sau tractarea unui camion.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite