Ce personalităţi au primit distincţii din partea Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai
Regele Mihai

Regele Mihai I a oferit astăzi o serie de distincţii din partea Casei Regale a României unor personalităţi din ţara noastră, dar şi din Europa şi Statele Unite ale Americii, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Regelui i-au fost alături Principesa Irina, fiica sa, împreună cu soţul, Principesa Maria, mezina Casei Regale, precum şi Principele Nicolae, fiul Principesei Elena.

Fostul suveran a înmânat Medalia pentru loialitate unor apropiaţi şi susţinători ai Casei Regale: Mihai Firică, Camilia Cichi, Mioara Simcelescu şi Alice Burbona.

Mihai Firică este scriitor şi jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A debutat în revista „Ramuri“, în 1989, pentru ca şase ani mai târziu să publice primul volum „Biografie sumară“, urmat de „Limba şarpelui călător“. De asemenea, este pasionat de poezie. Ca jurnalist a debutat la „Ziua“ şi a fost un observator al vieţii din Bănie, pe care a reflectat-o în paginile mai multor publicaţii, precum şi la postul de televiziune Oltenia 3 TV. În 2010 a scos „Dinastia Ticăloşilor“, o culegere de editoriale scrise pe parcursul anilor 2008-2009.

Timişoreanca Mioara Simcelescu, cu afaceri în domenii diverse, este de mai mult timp o apropiată a Casei Regale a României, pe care a susţinut-o în toate campaniile culturale sau de caritate. Este un actor important pe piaţa cerealelor.

O altă distincţie, Crucea Casei Regale, a fost oferită Asociaţiei Yacht Club Regal Român, care funcţionează sub preşedinţia activă a Majestăţii Sale. Asociaţia are ca scop sprijinirea dezvoltării sporturilor nautice, precum şi stimularea activităţii de prevenire şi combatere a poluării apelor. Sigla asociaţiei include şi coroana regală a României.

De asemenea, au mai primit Crucea Casei Regale: tenorul Ion Piso, jurnalistul Christian Mititelu, fost director al BBC România, scriitoarea română de origine germană Anneli Ute Gabanyi, cu o vastă activitate publicistică în domeniul politic.

Victor Ciorbea, preşedintele PNŢCD, fostul tenismen Ilie Năstase, eseistul Mihai Şora au primit Decoraţia Regală „Nihil Sine Deo“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite