„Ce pace să fie când ei au scos în faţă artileria grea?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalităţi din diverse domenii susţin apelul ziarului „Adevărul“ către politicieni, dar sunt sceptici că situaţia de criză se va încheia.

Ziarul „Adevărul" a lansat, în urmă cu o săptămână, un apel public adresat tuturor liderilor politici din România, prin care cere încetarea conflictelor de orice fel şi readucerea unei stabilităţi pe toate planurile. Până acum, mai multe voci cu greutate din spaţiul public s-au solidarizat cu această acţiune de protest. Continuăm, astăzi, să dăm cuvântul unor profesionişti din cele mai diverse domenii.

Dragoş Cabat (analist financiar): „Da, susţin un astfel de apel pentru că această criză politică a afectat foarte tare economia, negocierile pentru fondurile europene şi relaţiile cu partenerii noştri internaţionali. De asemenea, a slăbit şi încredere investitorilor. Toată această situaţie de incertitudine trebuie să ia sfârşit cât mai repede".

Marius Manole (actor):„Un astfel de apel este mai mult decât oportun, dar nu cred că pe politicieni îi interesează că facem noi vreun apel. Dacă nu i-a oprit devalorizarea leului, plecarea investitorilor şi pierderea credibilităţii, de ce i-ar opri un apel? Nu cred că îi poate opri ceva, poate doar mitraliera. Şi dacă ieşi în stradă, ieşi degeaba, pentru că nu-i interesează. Singura soluţie este să ne facem paşapoarte valabile şi să plecăm cât mai departe de această ţară".

Adrian Vasiliu (avocat): „Este evident că această criză politică trebuie să înceteze pentru că face rău ţării, economiei în primul rând. Leul se depreciază în mod dramatic, traversăm şi această criză agricolă, este un moment în care trebuie să fim uniţi ca să putem trece peste acest moment greu, să putem supravieţui până la urmă. Toată lumea este îngrijorată de ceea ce se întâmplă. Pare că s-a produs o separaţie de interese între clasa politică şi restul poporului. Adică ei se «distrează» reglându-şi divergenţele şi interesele personale, iar poporul suferă. Nu se mai poate aşa! Nu se poate să te «distrezi» şi să te războieşti pe banii poporului".



Florin Băcanu (medic): „Este clar că o ţară merge cel mai bine atunci când este pace, iar asta este valabil şi când vine vorba de războiaele politice. Când politicienii se ceartă, cu toţii avem de suferit. Sunt de acord cu faptul că această criză politică trebuie să înceteze. Eu, ca medic, îmi doresc ca Guvernul să se ocupe de problemele din sistemul de sănătate şi să rezolve ce este de rezolvat, nu să piardă vremea în dueluri politice care de cele mai multe ori nu duc nicăieri".

Marius Diaconescu (profesor universitar): „Este o iniţiativă lăudabilă la care subscriu, dar nu cred că politicienii vor ţine cont de noi, cei mulţi. Nu vedeţi că ţara arde şi ei îşi fac vacanţele?

image

Ce pace să fie când au scos în faţă artileria grea? Numirea doamnei Pivniceru la Justiţie spune multe. Politicienii ar trebui să pună capăt acestei crize pentru că ea a afectat economia, a provocat devalorizarea leului, a alungat investitorii şi le-a tăiat elanul micilor întreprinzători. Clasa de mijloc, care şi aşa era fragilă, este cea mai afectată. Am mulţi prieteni care spun că dacă erau mai tineri ar fi plecat din ţară. Este posibil ca această situaţie critică pe care o traversăm să provoace un val de emigraţie, în special din rândul intelectualilor".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite