Ce îi transformă pe români în brute - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Drăgan a fost arestat pentru 29 de zile
Cosmin Drăgan a fost arestat pentru 29 de zile

Presa internă de astăzi scrie despre motivele pentru care românii devin violenţi, aspectele igienice ale prelucrării alimentelor sau aviz dat de CSM pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Costiniu. Printre alte subiecte, statul român fixează preţul energiei electrice după Alro, iar Gazprom a început construcţia gazoductului Nord Stream.

Ce îi transformă pe români în brute. Lipsa educaţiei şi a autorităţii, promovarea nonvalorilor, dar şi criza şi lipsa perspectivelor i-au transformat pe români într-o naţiune violentă, susţin sociologi, psihologi şi poliţişti. „Băiatul acesta care a ucis un om în bătaie doar pentru că traversa strada prea încet este doar exponentul capitalismului sălbatic în care trăim şi în care etalarea puterii financiare, a influenţei şi a virilităţii nu este sancţionată cum se cuvine nici de societate, nici de autorităţi. (...) Oricum, am devenit o naţiune violentă, de multe ori ne manifestăm agresivitatea chiar şi fără motiv, iar societatea are o problemă, nu mai reacţionează”. Aşa susţin, la unison, psihologi, sociologi şi poliţişti, în opinia cărora, incidente de genul celui petrecut în Vinerea Mare, în Bănie, se vor repeta, scrie Evenimentul Zilei.

Apă oxigenată contra bacteriilor. Aspectele igienice ale prelucrării alimentelor includ curăţenia şi dezinfectarea. Curăţenia presupune îndepărtarea resturilor mecanice prin operaţii de spălare mecanică sau manuală prin intermediul apei sub presiune sau al soluţiilor alcaline, urmată de clătire şi dezinfectare. Dezinfectarea are un spectru larg de acţiune asupra tuturor microorganismelor, fie că este vorba despre drojdii, mucegaiuri sau bacterii. Din punctul de vedere al procesatorului de industrie alimentară, inactivarea tuturor microorganismelor este benefică nu doar pentru îndeplinirea criteriilor de salubritate pentru a putea comercializa un produs, dar mai ales pentru a preveni contaminarea altor produse alimentare procesate în acelaşi spaţiu, notează Jurnalul Naţional.

CSM a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Costiniu.
Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) de reţinere şi arestare a judecătorului Florin Costiniu, preşedintele Secţiei Civile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din acest moment, procurorii anticorupţie se pot adresa oricând instanţei de judecată pentru a cere arestarea magistratului. Judecătorul Florin Costiniu este anchetat în dosarul penal al senatorului PSD Cătălin Voicu, arestat săptămâna trecută. Magistratul este citat mâine la DNA pentru audieri împreună cu oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, potrivit Gândul.

Statul român fixează preţul energiei electrice după Alro. Producătorul de aluminiu Alro Slatina a obţinut cea mai confortabilă asigurare împotriva fluctuaţiilor de preţ. Hidroelectrica preia toate riscurile. Alro a finalizat negocierile cu Hidroelectrica pentru achiziţia de la producătorul energetic a 3 TWh anual, până în 2018, iar „preţul energiei va fi stabilit în funcţie de o serie de factori, precum cotaţia aluminiului la bursa metalelor de la Londra", potrivit unui comunicat transmis BVB, potrivit România liberă.

Gazprom a început construcţia gazoductului Nord Stream.
Grupul rus Gazprom a început lucrările de construcţie a gazoductului Nord Stream, ce va transporta gaze ruseşti către Uniunea Europeană pe sub Marea Baltică, a anunţat miercuri agenţia Ria Novosti. Primul segment al viitoare conducte ce va lega Rusia de Germania a fost fixat deja sub Marea Baltică, a anunţat agenţia, citând surse din cadrul Gazprom, scrie Ziuaonline.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite