Cazul alpinistului, la psihiatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii vor să afle dacă bărbatul care i-a tăiat frânghia unui alpinist avea sau nu discernământ.

Costel Stoian (58 de ani), bărbatul care i-a tăiat sâmbătă după-amiază frânghia alpinistului utilitar care efectua izolaţii la un bloc din Constanţa, a fost audiat din nou de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.  Bărbatul acuzat de tentativă de omor şi-a menţinut luni declaraţiile iniţiale, susţinând că n-a observat că alpinistul Gligore Ilea (31 de ani) este încă suspendat de coardă. Tânărul muncitor s-a prăbuşit în gol de la etajul 3, însă a supravieţuit. ­„L-am ameninţat că-i tai coarda, dar n-am vrut să-l omor", le-a declarat Stoian anchetatorilor.

El a afirmat că nu a intenţionat nicio clipă să-i facă rău alpinistului utilitar şi că nu şi-a dat seama că acesta era în pericol de moarte. Spăşit, Stoian a declarat că regretă fapta. „Am dispus ca bărbatul să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii faptei. Expertiza va fi efectuată de specialişti ai Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa", a precizat procurorul de caz Matei Dragomir. Victima, Gligore Ilea, a fost deja examinată medico-legal. Legiştii i-au dat certificat pentru 30 de zile de îngrijiri medicale. Alpinistul este internat în Secţia de Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Kovesi critică procurorul de caz

În aceeaşi zi în care Costel Stoian era audiat, procurorul general al României a decis ca dosarul să fie preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Codruţa Kovesi şi-a explicat ieri decizia: „Unul dintre motivele pentru care acest dosar a fost preluat de la Constanţa a fost şi mediatizarea. Dar în subsidiar vă pot spune că şi lipsa fermităţii de care a dat dovadă procurorul a fost unul dintre motivele care au dus la preluarea acestei cauze. Am repartizat dosarul unui procuror de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică." 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite